Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lov na Forstalla

Sve tehnološke kompanije žele ovog čovjeka!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Scott Forstall, jedan od najzaslužnijih Appleovaca za razvoj iOS-a uskoro napušta Apple te bi se mogao naći na meti mnogih IT kompanija poput Facebooka i Samsunga.

Početkom ovog tjedna dogodile su se najveće promjene u Appleu nakon smrti Stevea Jobsa – kompaniju će napustiti Scott Forstall koji je zaslužan za razvoj iOS-a, operativnog sustava za iPhone i iPad te predsjednik maloprodaje Browett.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Spontan, duhovit i profesionalan 'Novo lice u eri nakon Jobsa' Slika nije dostupna Dan počinje u 4:30 'Čovjek koji točno zna što radi': Upoznajte svijet nasljednika Stevea Jobsa

Iako mnogi smatraju da je najveći pobjednik nakon ovih promjena u Appleu Johny Ive, glavni dizajner koji će u budućnosti imati veće ovlasti i nad dizajnom softvera i koji, prema nekim informacijama, nije mogao biti u istoj sobi s Forstallom, na Business Insideru kažu da je i Forstall sada u jako dobrom položaju te da bi se mogao naći na meti mnogih velikih IT kompanija.

Velike promjene u Appleu: Odlazi krivac za debakl s kartama u iOS-u!

Na ovoj stranici kažu kako je tranzicija sa stolnih računala na mobilne uređaje u potpunosti okrenula svijet tehnologije, a da je upravo Forstall 'odgovoran za softver koji se nalazi iza ove tektonske promjene'.

Zbog toga će brojne tehnološke kompanije uskoro krenuti u lov na ovog Appleovca (Apple bi trebao napustiti u 2013. godini), a jedna od kompanija koja bi mogla biti zainteresirana za njegove usluge jest i – Facebook.

Iako Zuckerberg cijelo vrijeme govori kako Facebook nema namjeru razviti telefon ili operativni sustav za pametne telefone, već želi biti prisutan na različitim mobilnim platformama, novinari Business Insidera kažu da je Facebook dvije godine pokušavao razviti vlastiti telefon, no u tome nije uspio pa im možda upravo Forstall pomogne u tome.

Još jedna od kompanija za koju se govori da namjerava predstaviti vlastiti pametni telefon jest i Amazon koji u svojim uređajima trenutno koristi modificiranu verziju Googleova Androida – s Forstallom na čelu mogli bi razviti vlastiti i drugačiji mobilni operativni sustav.

Njega bi čak mogla kontaktirati i ambiciozna šefica Yahooa Marissa Mayer koja je nedavno najavila da će se i Yahoo u budućnosti sve više orijentirati na mobilno tržište i mobilne usluge te bi im Forstall mogao pomoći u razvoju boljih mobilnih aplikacija.

Apple i Google dobivaju novog velikog konkurenta?

Forstall je sigurno zanimljiv i jednom od velikih Appleovih konkurenata Samsungu koji bi, s njim na čelu, mogao razviti vlastiti softver koji bi na Galaxy pametnim telefonima mogao zamijeniti Android i na taj način smanjiti Samsungovu ovisnost o Googleovom operativnom sustavu.

Na BI kažu da bi ga mogla zaposliti i kineska kompanija Alibaba (čija vrijednost iznosi oko 40 milijardi dolara) koja već razvija vlastiti operativni sustav Aliyun. Kao kompanije gdje Forstall ne bi trebao raditi navode Google koji već ima šefa mobilne divizije (Andy Rubin) i Microsoft.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene