Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mobilni Windowsi

Stiže Windows Phone 8: Microsoft kreće u borbu za mobilno tržište!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na tržištu će se uskoro pojaviti prvi telefoni koji rade na novoj verziji mobilnih Windowsa i s kojima će Microsoft konkurirati iOS-u i Androidu

Nakon što je Microsoft prošli tjedan službeno najavio Windows 8, sada je došao red i na mobilne Windowse te je ova kompanija sinoć prikazala sve novitete koje donosi Windows Phone 8.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zaboravite kablove Na novim Nokijinim telefonima baterija se može puniti – bežično! Slika nije dostupna Svi pripremaju nove smartphone Kreće navala novih pametnih telefona!

Microsoft priprema nove uređaje: Već rade na Windows telefonu?

Mobilni Windowsi imaju drugačije sučelje i prikaz aplikacija u odnosu na Appleov iOS i Googleov Android te se na ekranu, umjesto statičnih ikona, nalaze dinamične pločice koje donose prikaz najvažnijih informacija koje se stalno mijenjaju (mailovi, vremenska prognoza, vijesti, aktivnosti na društvenim mrežama i slično).

Za razliku od prethodne verzije ovog operativnog sustava, u WP 8 korisnici mogu birati veličinu tih pločica, a one će se pojavljivati i na zaključanom ekranu te će sami korisnici moći odabrati koje će se pločice pojavljivati na zaključanom ekranu.

Jedna od zanimljivosti ove verzije mobilnog operativnog sustava jest i opcija Rooms za koju u Microsoftu kažu da će omogućiti 'intimnije iskustvo' među korisnicima jer omogućuje grupiranje kontakata u 'sobe' (npr. obitelj, prijatelji, kolege s posla itd.) s kojima će onda moći dijeliti poruke, fotografije, lokacije, kalendarske zapise i slično, a iako će ova opcija nabolje raditi na WP8 uređajima, korisnici će moći neke stvari (poput kalendarskih zapisa) dijeliti i s korisnicima drugih mobilnih operativnih sustava.

Novost je i Kids Corner, odnosno opcija roditeljskog nadzora s kojom će roditelji moći kontrolirati što djeca rade na Windows telefonu – moći će odabrati aplikacije, igre i glazbu i videozapise koje će djeca moći koristiti na telefonu.

Na predstavljanju Windows Phonea iz Microsofta su posebno izdvojili integraciju Skypea i SkyDrivea (za pohranu podataka u oblaku), opciju Data Sense za bolju kontrolu i uštedu potrošnje podatkovnog prometa te su najavili neke nove aplikacija poput Pandore i popularne igre Temple Run.

Na novim Nokijinim telefonima baterija se može puniti – bežično!

Do sada su Samsung, Nokia i HTC predstavili svoje modele koji rade na Windows Phone 8 operativnom sustavu, a trenutno se najzanimljivijim modelom čini Nokijina Lumia 920 koja dolazi s opcijom bežičnog punjenja te naprednim ekranom s kojim možete upravljati i dok nosite rukavice.

Prvi telefoni koje radi na Windows Phoneu 8 na europskom tržištu pojavit će se već tijekom ovog vikenda, a nakon toga moći će se nabaviti i na drugim tržištima. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene