Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svi pripremaju nove smartphone

Kreće navala novih pametnih telefona!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prije nego Apple predstavi iPhone 5, Motorola, Nokia, Samsung i Sony trebali bi predstaviti svoje nove modele smartphonea

Apple bi 12. rujna trebao predstaviti iPhone 5 koji bi, prema predviđanjima nekih analitičara, mogao postati jedan od najprodavanijih telefona u povijesti. Dosadašnji modeli iPhonea dominirali su tržištem, a s obzirom da bi iPhone 5 trebao imati veći ekran dijagonale četiri inča – što je opcija koju želi najveći broj korisnika iPhonea, za očekivati je da će se ta dominacija nastaviti i dalje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nokia Lumia 525 Predstavljen nasljednik najpopularnijeg Windows telefona Slika nije dostupna Jeftiniji iPhone bit će veliki hit! NOVE FOTOGRAFIJE iPhonea: Apple će RUŠITI sve rekorde?

Appleovi konkurenti svjesni su da će nakon predstavljanja novog iPhonea većina medijske pažnje biti usmjerena upravo tom telefonu pa će neki svoje nove modele smartphone predstaviti prije tog datuma kako bi privukli što veću pažnju korisnika.

Krajem kolovoza stiže najveći pametni telefon!

Jedna od tih kompanija je Sony koji je predstavio nasljednika najjačeg modela iz svoje Xperia serije pametnih telefona – model Xperia SL koji dolazi s dvojezgrenim 1,7GHz procesorom, ima 1GB RAM-a, ekran dijagonale 4,3 inča, 32GB prostora za pohranu podataka te stražnju kameru rezolucije čak 12MP s kojom se mogu snimati 1080p HD videozapisi.

Krajem ovog mjeseca Samsung bi trebao predstaviti nasljednika svog Galaxy Note pametnog telefona koji dimenzijama (navodno će imati ekran dijagonale čak 5,5 inča) spada u kategoriju hibrida između pametnog telefona i tableta, a s obzirom da je prvi model prodan u više od deset milijuna primjeraka, u Samsungu očekuju navalu i za njegovog nasljednika.

Glasine kažu da bi nekoliko dana nakon predstavljanja Galaxy Notea, Motorola u SAD-u trebala predstaviti novi model svog pametnog telefona – Droid RAZR HD koji bi trebao imati veliki 4,5 inčni 720p ekran, snažni procesor i podršku za LTE za brzo surfanje internetom.

Ovo je najtanji smartphone na svijetu!

Svi ovi navedeni telefoni trebali bi raditi na Googleovom operativnom sustavu Android, a osim njih prije predstavljanja iPhonea možemo očekivati i nove modele Nokijinih pametnih telefona koji će raditi na novoj verziji operativnog sustava Windows Phone 8. Trenutno nema nekih informacija o opcijama koje bi trebali imati Nokijini WP8 pametni telefoni, no za očekivati je da u suradnji s Microsoftom pripremaju napredne modele s kojima žele konkurirati trenutno najboljim uređajima na tržištu poput iPhonea, Galaxyja S3, HTC-ova modela One X i drugima.

Osim Sonyja, Samsunga, Motorole i Nokije, možda nas još koja kompanija poput HTC-a ili LG-a iznenadi i predstavi nove modele svojih pametnih telefona kojima će dodatno zaoštriti ionako veliku konkurenciju na smartphone tržištu.  

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene