Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nove opcije dostupne korisnicima

Zbog ovog su korisnici iPhona bili ljutiti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od sinoć je napokon dostupna nova verzija Appleovog mobilnog operativnog sustava koja donosi novi dizajn i zanimljive nove opcije.

Korisnici iPhonea (od modela iPhone 4) i iPada (od iPada 2) od sinoć napokon mogu skinuti novu verziju Appleovog mobilnog operativnog sustava iOS 7. Ova verzija iOS-a donosi najveće promjene još od predstavljanja prvog iPhonea i potpuno novi dizajn samog operativnog sustava i ikona, a nadogradnju Appleovog softvera pratili su i brojni developeri i kompanije koji su predstavile nove verzije svojih aplikacija pa su korisnicima sada dostupne nove aplikacije za Facebook, Twitter i slično.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Potražnja manja od očekivanja Jeftiniji, ali i dalje PRESKUP: Apple smanjuje narudžbe iPhonea 5C Slika nije dostupna Počela prodaja novih iPhonea U redu za novi iPhone stajao i – Batman!

'NAJVEĆA PROMJENA od predstavljanja iPhonea'!

Novi iOS sada je jednostavniji i moderniji te će se većina korisnika vjerojatno brzo naviknuti na novi izgled – iako će uvijek biti nezadovoljnih korisnika koji će preferirati stari izgled operativnog sustava. Nova verzija Appleovog softvera ne donosi samo novi dizajn, već je ova kompanija predstavila i neke zanimljive opcije koje će olakšati korištenje samog telefona.

Vjerojatno najveća novost koju donosi iOS 7 je kontrolni centar – opcija kakvu korisnici Androida već odavno koriste te će putem nje vlasnici Appleovih mobilnih uređaja imati brz pristup najvažnijim opcijama telefona. Potrebno je samo na donjem dijelu ekrana povući prst prema gore i aktivirat će se kontrolni centar unutar kojeg se može uključiti zrakoplovni mod, WiFi, Bluetooth ili zaključati orijentacija ekrana. Također, putem ove opcije upravlja se svjetlinom ekrana i glazbenim playerom, a na ovaj je način moguće aktivirati kompas, svjetiljku, fotoaparat i kalkulator, što će uvelike olakšati korištenje telefona i tableta jer će najvažnije opcije biti jednostavno i brzo dostupne.

Poboljšana je i redizajnirana i opcija obavijesti do koje se dolazi povlačenjem prsta prema dole na gornjoj strani ekrana te se putem nje sada prikazuju tri vrste obavijesti – danas, sve i propušteno, a treba napomenuti da više nema posebnog ekrana za pretraživanje, već se opcija pretraživanja aktivira 'povlačenjem' cijelog ekrana prema dolje.

U skladu s novim operativnim sustavom, Apple je redizajnirao i svoje aplikacije – poboljšan je glasovni asistent Siri, puno je ljepša aplikacija vremenske prognoze, a korisnici će cijeniti i mogućnost automatske nadogradnje aplikacija tako da, kada developeri objave novu verziju neke aplikacije, više neće biti potrebno kliknuti na update u App Storeu, već će se one automatski nadograditi.

Promijenjena je i 'Foto' aplikacija u kojoj su sada slike poredane po mjestu i vremenu fotografiranja, a Apple je u potpunosti promijenio i sučelje na aplikaciji za fotografiranje i snimanje videozapisa. S novim iOS-om poboljšana je i podrška za multitasking tako da će aplikacije koje korisnici najviše koriste (npr. poput Facebooka i Twittera) raditi i u pozadini pa će, kada se pokrenu, uvijek biti automatski updateane.

'Najbolji pametni telefon na svijetu': Novinari objavili recenzije novih iPhonea

Nova verzija iOS-a korisnicima je dostupna od sinoć – s obzirom na veliku navalu, mnogi su imali problema prilikom skidanja i instaliranja nadogradnje. No sada su ti problemi većinom riješeni tako da ovu nadogradnju sada možete preuzeti na iPhone i iPad (potrebno je ići u 'Postavke' pa na 'Ažuriranje softvera') i uživati u novom izgledu operativnog sustava i novim opcijama svojih telefona i tableta. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene