Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tablet s ekranom od 11,8 inča

Rat se nastavlja: Samsung priprema najvećeg konkurenta iPadu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Samsung bi uskoro trebao predstaviti svoj najjači adut na tržištu tableta – 11.8 inčni tablet retina rezolucije koji će imati podršku za LTE

Apple i Samsung ovaj su tjedan na kalifornijskom sudu započeli novu bitku oko kršenja patenata, a tijekom iznošenja dokaza u javnost su procurile i neke zanimljive informacije vezane uz prošle, ali i buduće proizvode ovih kompanija. Tako su na stranici The Verge objavili, pozivajući se na te dokumente sa suđenja, da Samsung priprema do sada najvećeg konkurenta posljednjem modelu Appleova tableta koji bi trebao imati ekran veće dijagonale u odnosu na iPad.

Za uspjeh novog iPada zaslužan je – Samsung!

Njihov uređaj kodnog imena 'P10' tako će imati ekran dijagonale 11,8 inča i njegova bi rezolucija trebala iznositi 2560 x 1600 piksela – uz gustoću piksela od 256 piksela po inču. Iako Appleov tablet s ekranom rezolucije 2,048x1,536 piksela ima malo veću gustoću piksela (264ppi), njegov je ekran manji (dijagonala iznosi 9,7 inča) pa bi ovaj Samsungov uređaj trebao privući korisnike željene naprednih Android tableta s velikom dijagonalom ekrana.

Osim većeg retina ekrana, na The Vergeu kažu da će 'P10' imati i podršku za LTE pa će se s ovim uređajem moći surfati velikim brzinama. Ostale opcije budućeg Samsungovog tableta trenutno nisu poznate, no za očekivati je nabrijani procesor s četiri jezgre i najmanje 16GB memorije za pohranu podataka.

Appleov novi iPad, kao i navedeni Samsungov tablet pokazuju nam što možemo očekivati od budućih naprednih tableta – ekrane visoke rezolucije od desetak i više inča, podršku za LTE za brzo surfanje internetom, snažne procesore s četiri jezgre te jaku bateriju koja bi trebala izdržati barem sedam do osam sati rada.

Sudac u sporu divova: Samsungovi tableti 'nisu cool poput iPada'

Samsung je za sredinu kolovoza najavio konferenciju na kojoj bi trebao predstaviti nadograđeni model Galaxy Note 10.1 tableta, a možda će upravo tada predstaviti i ovaj veliki tablet s kojim će krenuti u bitku s Appleom za prevlast na tržištu high end tableta.

S obzirom na sve veću konkurenciju jeftinih tableta s ekranima dijagonale sedam inča (prvenstveno Amazonov Kindle Fire i Google Nexus 7), Apple bi navodno uskoro mogao predstaviti i iPad mini koji će imati manji ekran (7,85 inča) i cijenu između 249 i 299 dolara i s njim pokušati privući one korisnike kojima su trenutni modeli iPada preskupi te, umjesto njih, razmišljaju o kupovinu Googleovog ili Amazonovog tableta.  

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene