Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suđenje za kršenje patenata

Sudac u sporu divova: Samsungovi tableti 'nisu cool poput iPada'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski sudac donio je odluku u kojoj kaže da Samsungovi tableti ne krše Appleove patente jer 'nisu cool poput iPada'.

Kada čujete da netko kaže da Samsungovi tableti 'nisu cool poput iPada' vjerojatno ćete pomisliti da je ovo izjava nekog velikog ljubitelja Applea koji koristi samo Macove, iPhone i iPad, no vjerovali ili ne, ovo je izjavio jedan britanski sudac u sporu između Applea i Samsunga oko kršenja patenata.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna završio i na sudu Prisluškivao suprugu dok je radila od kuće i zaradio 1,8 milijuna dolara: Novac mora vratiti, a žena ga je ostavila Slika nije dostupna sve završilo na sudu Bizarna drama bivših ljubavnika: "Bacio je moje testise. Stajali su u staklenci pored jaja u hladnjaku"

Rat se nastavlja: Zabranjena prodaja Galaxy tableta u SAD-u!

Kao i na nekoliko tržišta diljem svijeta, Apple je i u Velikoj Britaniji podnio tužbu protiv Samsunga u kojoj su optužili južnokorejsku kompaniju da je sa svojim modelima tableta kopirala dizajn njihova iPada.

No, kako prenose u Bloombergu, sudac Colin Birss odbacio je Appleovu tužbu rekavši da tri modela Samsungova Galaxy tableta (Galaxy Tab 7.7, 8.9 i 10.1) ne krše njihove patente i ne kopiraju dizajn njihova tableta dodavši da 'nisu cool poput iPada'. Appleovi i Samsungovi modeli s prednje su strane jako slični, ali razlika između njih nalazi se u tome što su Galaxy tableti jako tanki te imaju 'neobične detalje sa stražnje strane'.

Iako se u Samsungu sigurno nisu složili sa zaključkom kako njihovi proizvodi nisu dovoljno cool, ipak su zadovoljni s ovom odlukom koja pokazuju da oni ne krše Appleove patente i ne kopiraju iPad.

Američki sud zabranio prodaju Galaxy telefona!

U Appleu će se vjerojatno žaliti na ovu odluku (sudac im je dao rok od tri tjedna za podnošenje žalbe) – glasnogovornik ove kompanije kaže kako Samsungovi proizvodi izgledaju poput iPada i iPhonea te oni moraju zaštiti svoje intelektualno vlasništvo od očitog kopiranja koje provodi Samsung.

Ovo je samo nastavak pravne bitke koju vode ove dvije kompanije i koja je nedavno rezultirala zabranom prodaje Samsungova tableta Galaxy Tab 10.1 i telefona Galaxy Nexus (zabrana prodaja telefona naknadno je privremeno ukinuta) u SAD-u.  

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene