Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suradnja usprkos tužbama

Za uspjeh novog iPada zaslužan je – Samsung!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi iPad najviše je hvaljen zbog svog odličnog Retina ekrana kojeg proizvodi – Samsung!

Apple i Samsung veliki su rivali koji se bore za prevlast na tržištu pametnih telefona i tableta te njihove metode borbe za tržišnu dominaciju često uključuju međusobne tužbe oko kršenja patenata i kopiranja dizajna.

Pročitajte i ovo Međunarodni sud pravde Svjetski sud Europskoj velesili stiže tužba: "Krši konvencije o genocidu i ratovanju" Slika nije dostupna završio i na sudu Prisluškivao suprugu dok je radila od kuće i zaradio 1,8 milijuna dolara: Novac mora vratiti, a žena ga je ostavila

No, bez obzira na brojne tužbe koje su podigli u različitim zemljama, ove su kompanije i bliski partneri te Apple u svojim uređajima često koristi upravo Samsungove komponente tako da ovom suradnjom profitiraju obje kompanije.

Takva je situacija u novom modelu Appleova iPada – s obzirom da se Appleov novi model tableta prije nekoliko dana pojavio na tržištu, ekipa sa stranice iFixit već ga je rastavila te su zaključili kako su neki od najvažnijih dijelova ovog uređaja – Samsungovi!

Kako je Samsung već 'pokopao' novi iPad!

Tako na ovoj stranici kažu da oznake na novom procesoru koji se koristi u iPadu otkrivaju da je on proizveden u Samsungovim tvornicama, a i najjači adut novog iPada – Retina ekran koji ima rezoluciju 2048x1536 piksela i za kojeg u Appleu kažu da ima više od milijun piksela više od HD rezolucije, isporučuje upravo Samsung.

Osim što će Samsung dobro zaraditi od ugovora s Appleom, ovaj je podatak 'razveselio' i investitore pa u BBC-u kažu kako je zbog toga porasla i cijena Samsungovih dionica. 

Posljednjih se dana puno pisalo o dobavljačima ekrana za novi iPad – u Reutersu su objavili da će Apple, osim sa Samsungom, surađivati i s LG-jem i Sharpom, no na BBC-u kažu da će Samsung biti jedini dobavljač. Tako sada imamo situaciju u kojoj Apple i Samsung surađuju i zajednički zarađuju na proizvodnji tj. prodaji novog modela Appleovog tableta, a za koji tjedan te bi se kompanije mogle naći na sudu gdje će predmet tužbe biti upravo tableti.

Zanimljivo je da bi uskoro Apple i Samsung na tržištu tableta mogli dobiti novog zajedničkog konkurenta – Google (koji je ujedno i Samsunov partner), koji navodno priprema Nexus tablet čija bi cijena mogla iznositi samo 149 dolara.  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene