Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Video iz 1995.

Pojavio se novi video: Vizionar Jobs u najboljem izdanju!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jobsov govor uoči izlaska Toy Storyja fokusiran je na ulogu koju će računalna animacija imati u budućnosti filma

Na YouTubeu pojavio se video govora kojeg je Steve Jobs održao 1995. na SIGGRAPH konferenciji i koji, kako su napomenuli na Mashableu, ovog tehnološkog vizionara ponovno pokazuje u najboljem izdanju. Dijelovi njegovog govora s ove konferencije koja je okupila računalne i grafičke profesionalce i ranije su bili dostupni na online video servisima, dok je sada videozapis ovog govora prvi puta objavljen u jednom komadu, a zanimljivo je da u njemu Steve nije govorio o Appleu i računalima, već o ulozi koju će tehnologija imati u 'stvaranju priča i napretku umjetnosti'.

Pročitajte i ovo Temperaturna karta (Foto: Severe Weather Europe/Facebook) Promjena vremena na vratima Animacija otkriva otkud dolazi novi val hladnoće i koliko će potrajati Slika nije dostupna Kriza u Agrokoru Sve što trebate znati o začaranom krugu dugovanja u Agrokoru

'Karizmatični genijalac koji je nekad bio brutalan i hladan'

U govoru koji je trajao više od dvadeset minuta Jobs se posebno fokusirao na stotu godišnjicu filma, složenost Toy Storyja te ulogu koju će Toy Story i računalna animacija imati u budućnosti filma. Govoreći o povijesti filma nabrojao je nekoliko važnih trenutaka – od 1895. i prikazivanja prvog filma u Parizu pa do prvog filma sa zvukom, filma u boji, animiranog filma te filmova koji su (tada) donijeli revoluciju u prikazu specijalnih efekata poput Star Warsa, Terminatora i Jurskog parka.

Dodao je kako je u 1995. stiglo vrijeme za novu veliku prekretnicu – prvi film u potpunosti napravljen na računalu u kojem se računalna grafika neće koristiti samo za specijalne efekte kao u dotadašnjim filmova, već u stvaranju cijelog filma.

Pet stvari koje nam je Steve Jobs ostavio, a nisu tehnologija!

Objasnio je i koliko je truda i vremena ekipa iz Pixara uložila u stvaranje Toy Storyja spominjući 'umjetničku kreativnost i računalnu znanost', a govoreći o ulozi koju će računalna animacija imati u povijesti ove umjetnosti rekao je kako se nada da će za sljedećih sto godina povjesničari i profesionalci, kada budu govorili o povijest filma i računalne animacije, spomenuti i Toy Story i slične filmove.

To je sljedeći veliki korak u budućnosti filma, rekao je Jobs za filmove napravljene korištenjem računalne animacije i zaradio veliki pljesak okupljenih. Pogledajte cijeli Jobsov govor s ove konferencije:  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene