Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mladi i uspješni

Oni su najuspješniji direktori mlađi od 40 godina!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na CNN-u su objavili popis najuspješnijih direktora i poduzetnika mlađih od 40 godina na čijem se prvom mjestu više ne nalazi Mark Zuckerberg.

Na stranicama CNN-a objavljen je popis najuspješnijih izvršnih direktora, poduzetnika i poslovnjaka mlađih od 40 godina, a prva mjesta na ovoj listi pripadaju osobama na rukovodećim mjestima u najvećim tehnološkim kompanijama - Googleu, Facebooku i Yahoou.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zvijezda u usponu FOTO On je budući vladar Googlea! Slika nije dostupna Danas vrijedi skoro 360 milijardi dolara Nevjerojatno: Page je pokušao prodati Google za samo 1,6 milijuna dolara

Pogledajte popis 30 najuspješnijih osoba s liste CNN-a:

1. Larry Page, 39 godina
Jedan od osnivača Googlea i izvršni direktor kompanije zauzima prvo mjesto na ovoj ljestvici. Page je zaslužan za najveću Googleovu akviziciju u povijesti - preuzimanje Motorole vrijedno oko 12,5 milijardi dolara, a na CNN-u hvale ga i zbog gašenja nekih neuspješnih projekata. S njim na čelu Google i dalje dominira tržištem pametnih telefona sa svojim Androidom i tržištem mobilnog oglašavanja te je nedavno dionica ove kompanije dosegla svoju najveću vrijednost u povijesti. Jedino područje s kojim se Google ne može pohvaliti su društvene mreže, odnosno Google+ čijih oko 100 milijuna aktivnih korisnika ne može konkurirati milijardi korisnika Facebooka.

2. Mark Zuckerberg, 28 godina
Da nije bilo debakla na burzi (na kojem je Zuckerberg izgubio više od deset milijardi dolara), šef Facebooka vjerojatno bi se i ove godine nalazio na prvom mjestu ljestvice najuspješnijih, kao i prošle godine. No, bez obzira na stanje na burzi, Zuckerberg stoji na čelu kompanije čije usluge koristi više od milijardu ljudi te su u posljednje vrijeme poduzeli brojne mjere (redizajn mobilnih aplikacija, sponzorske objave i slično) kako bi povećali prihod kompanije i 'unovčili' tih više od milijardu korisnika.

3. Marissa Mayer, 37 godina
Predsjednica i izvršna direktorica Yahooa u ovu je kompaniju došla iz Googlea i od samog početka počela s promjenama - od malih stvari poput besplatnog ručka i odabira najboljih modela pametnih telefona za zaposlenike pa do ubrzavanja izvršavanja projekata i okretanja mobilnom tržištu, a zaposlenicima je najavila kako želi da Yahoo postane najpoželjnije mjesto za rad. Koliko je predana poslu najbolje govori podatak da je na porodiljni dopust otišla samo tjedan dana prije poroda, a najavila je da će se brzo vratiti na posao, dok će u međuvremenu raditi od kuće. Većina analitičara slaže se da je Mayer vratila nadu Yahoou, a rezultate njenog rada najbolje će pokazati buduća zarada ove kompanije i kretanje cijene dionica Yahooa.

'Radim do kasno, i vi biste to trebali učiniti'

4. Sergey Brin, 39 godina i Jack Dorsey, 35 godina

Četvrto mjesto podijelili su suosnivač Googlea Sergey Brin i jedan od osnivača Twittera i sadašnji izvršni direktor Squarea Jack Dorsey. Za Brina na CNN-u kažu da ima 'najbolji posao na svijetu' - pretvaranje znanstvene fantastike u realnost, a jedan od projekata na kojima radi jest i Project Glass - naočale budućnosti. Brin je i veliki filantrop te je nedavno donirao više od 130 milijuna dolara za borbu protiv Parkinsonove bolesti. Jack Dorsey koji je napustio Twitter 'zbog teškog karaktera' osnovao je kompaniju Square za mobilno plaćanje koja je u kratko vrijeme stekla veliku popularnost i čijim se uslugama za prikupljanje donacija u svojim kampanjama, koriste i Obama i Romney.

5. Greg Jensen, 38 godina

Jensen je izvršni direktor Bridgewatera, najvećeg hedge fonda koji upravlja investicijama 'teškim' čak 130 milijardi dolara i koji ima oko 1.200 zaposlenika, a zajedno s osnivačem fonda Rayom Daliom dijeli ulogu glavnog direktora za investiranje. Jensen je u Bridgewateru počeo kao pripravnik, a smatra da je za njegov, ali i veliki uspjeh ove kompanije zaslužna 'neobična korporativna kultura' bazirana na priručniku 'Principi' koju je objavio i zaposlenicima podijelio Ray Dalio.

6. Brian Deese, 34, zamjenik direktora u Nacionalnom ekonomskom vijeću

7. Rob Goldstein, 38, direktor u BlackRocku

8. Dolf van den Brink, 39, predsjednik i izvršni direktor Heinekena

9. Cesar Conde, 38,. predsjednik Univision Networksa i David Rhodes, 38, predsjednik CBS Newsa

10. Chase Coleman, 37, osnivač Tiger Global Managementa

Ovo su najjače inženjerke u IT-u na svijetu!

11. Kevin Feige, 39, predsjednik Marvel Studiosa

12. Boaz Weinstein, 39, osnivač Saba Capital Managementa

13. Jeff George, 39, Sandoz i Novartis

14. Libby Wadle, 39, izvršna predsjednika J. Crewa

15. Salar Kamangar, 36, potpredsjednik u YouTubeu

16. Colin Fan, 39, predsjednik za globalna tržišta Deutsche Banka

17. Brian Chesky, 31, jedan od osnivača Airbnba

18. Ben Silbermann, 30, izvršni direktor Pintresta i Kevin Systrom, 28, izvršni direktor Instagrama

19. Victoria Ransom, 36, izvršna direktorica Wildfirea i Mike Lazerow, 38, suosnivač Buddy Medie

20. Daniel Ek, 29, izvršni direktor Spotifyja i Yoshikazu Tanaka, 35, izvršni direktor GREE-a

21.Perry Chen, 36, Charles Adler, 38 i Yancey Strickler, 33 - osnivači Kickstartera

22. Michael Hasenstab, 39, portfelj menadžer u Franklin Templetonu i Spencer Rascoff, 36, izvršni direktor Zillowa

23. Clara Shih, 30, izvršna direktorica Hearsay Sociala

24. Hosain Rahman, 36, izvršni direktor Jawbonea

25. Ashley i Mary-Kate Olsen, 26, izvršne direktorice Dualstar Entertainment Groupa

26. Maelle Gavet, 34, izvršna direktorica Ozon Holdingsa, Sachin i Binny Bansal, osnivači Flipkarta i Qiangdong Richard Liu, 39, iz 360buy.com Groupa

27. Aditya Ghosh, 37, predsjednik IndiGoa

28. Eric Ryan i Adam Lowry, 39, osnivači Methoda

29. Jennifer Hyman, 32 i Jennifer Carter, 28, osnivačice Rent The Runwayja

30. Mauro Porcini, 37, izvršni direktor za dizajn, PepsiCo 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene