Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ekrani svuda oko nas

Ovako oni vide BUDUĆNOST, a vi?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Samsungu vjeruju da ćemo u budućnosti biti u potpunosti okruženi ekranima na kojima će se prikazivati brojne informacije

Početkom ove godine Microsoft je na YouTubeu objavio videozapis u kojem su prikazali kako u ovoj kompaniji zamišljaju budućnost – ljudi će u kući, u školi i na radnom mjestu biti okruženi s velikim interaktivnim ekranima na kojima će biti dostupne brojne informacije koje će nam pomagati u svakodnevnici. Npr. tijekom kuhanja na ekranu u kuhinji pojavit će se 'virtualni kuhar' koji će davati kulinarske savjete, a kada na jednom ekranu u kući napišete neki podsjetnik, on će se pojaviti na svim ekranima kako bi podsjetio ukućane što trebaju napraviti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nedostatak vizije Senat poručio NASA-i: A da odete nekamo? Slika nije dostupna Vizija iz Washingtona Obama vidi JI Europu kao miroljubivu i prosperitetnu regiju

Nedavno je i Samsung objavio videozapis u kojem su prikazali svoju viziju budućnosti te je i ova kompanija veliki naglasak stavila na ekrane koji će se nalaziti svuda oko nas – na podu umjesto tepiha, bit će integrirani u stolove, prozore u kafićima i zgradama i slično.

Ovako bi mogla izgledati bliska budućnost!

Samsung je tako zamislio da ekrani budu integrirani i u šalice i čaše tako da, čim se probudimo i popijemo prvo piće (kava, sok…), na čaši vidimo informacije o našem zdravlju i temperaturi, dok ćemo hranu pripremati na pločama/ekranima na kojima će se prikazivati informacije o hrani i kalorijama. Ekrani će biti ugrađeni i na prozore automobila te će se i na njima prikazivati sve bitne informacije – sat, vrijeme, ali i temperatura unutar automobila koju ćemo moći podesiti putem tog ekrana osjetljivog na dodir.

Ekrani će biti prisutni i na prozorima u školama, unutar zgrada i na liftovima te će se na njima cijelo vrijeme prikazivati bitne informacije – npr. u poslovnim zgradama to će biti vijesti s burze, u školama će to biti edukativan sadržaj, a na prozorima u kafićima prikazivat će se reklame o popustima u trgovinama i slično. Samsungov video prikazuje da u budućnosti nećemo imati tablete kakve danas koristimo, već će cijeli tablet biti savitljivi ekran kojeg ćemo moći lako savinuti (poput novčanika) i staviti u džep ili torbicu.

Viziju Samsungove budućnosti pogledajte u priloženom videozapisu.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene