Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nexus 5

Nabrijani i JEFTINI smartphone: Može li ovaj Googleov telefon ugroziti iPhone i Galaxy?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Google bi će uskoro predstaviti jedan od najnaprednijih pametnih telefona čija bi cijena trebala iznositi 349 dolara

Internetom već duže vremena kruže glasine o novom Googleovom pametnom telefonu iz Nexus serije koji bi trebao imati napredan hardver, posljednju verziju Androida i vrlo pristupačnu cijenu. Iz Googlea još nisu objavili nikakve službene informacije o Nexusu 5, no prošlog tjedna u njihovom Play Storeu pojavile su se fotografije ovog uređaja čije predstavljanje na Engadgetu očekuju 28. listopada, kada bi ova kompanija trebala predstaviti i novi model deset inčnog tableta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Počela prodaja novih iPhonea U redu za novi iPhone stajao i – Batman! Slika nije dostupna Nove opcije dostupne korisnicima Zbog ovog su korisnici iPhona bili ljutiti

Ovo su NAJIŠČEKIVANIJI telefoni i tableti godine!

Hardverski, Nexus 5 trebao bi biti jedan od najjačih modela na tržištu koji će raditi na posljednjoj verziji Snapdragona 800 s četverojezgrenim 2,4GHz procesorom, Adreno 330 grafikom i 2GB RAM-a, uz podršku za LTE, NFC i Bluetooth 4.0. Do sada objavljeni podaci otkrivaju i da će ovaj uređaj imati Full HD ekran dijagonale 4,95 inča, stražnju kameru rezolucije 8MP s optičkom stabilizacijom i LED bljeskalicom, prednju 1,3MP kameru za video razgovore, bateriju kapaciteta 2,300mAh te nadolazeću verziju Androida 4.4 KitKat.

Osim klasičnog miniUSB utora za povezivanje i punjenje telefona, Nexus 5 trebao bi podržavati i bežično punjenje tako da ga njegovi vlasnici ne bi trebali spojiti kabelom, već bi ga samo trebali postaviti na posebnu površinu kako bi se napunila baterija. Kada se pojavi na tržištu, što bi trebalo biti uskoro, moći će se kupiti u verzijama od 16 i 32GB, a kao njegova jedina mana čini se nedostatak utora za memorijske kartice s kojima bi se povećao prostor za pohranu podataka na ovom uređaju.

Google predstavio novi Nexus smartphone i tablet

Pored snažnog hardvera, njegov najsnažniji adut trebala bi biti pristupačna cijena od samo 349 dolara za model kapaciteta 16GB. Ovo je cijena za otključani model koji je tako čak 200 dolara jeftiniji u odnosu na jeftiniji iPhone 5C, odnosno 300 dolara jeftiniji od top modela iPhonea 5S te je jeftiniji i od ostalih konkurentskih pametnih telefona sličnih karakteristika pa će biti zanimljivo vidjeti kakva će biti potražnja korisnika za njim i može li Nexus 5 biti prvi telefon koji će ozbiljno ugroziti dominaciju iPhonea i Samsungovih Galaxy S telefona.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene