Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi gadgeti!

Ovo su NAJIŠČEKIVANIJI telefoni i tableti godine!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Do kraja godine na tržištu bi se trebali pojaviti brojni novi modeli pametnih telefona i tableta poput novih iPhonea i iPadova, Googleovih Nexus uređaja i Microsoftovih Surface tableta

Brojne kompanije već su predstavile svoje najjače adute na mobilnom tržištu u 2013. godini poput npr. Samsunga, HTC-a i Nokije čiji će telefoni konkurirati za najbolji smartphone 2013. godine. Google je nedavno predstavio i svoj novi Nexus tablet koji donosi brojne napredne opcije po pristupačnoj cijeni, a prošlog je tjedna predstavljen i njihov konkurent najboljim smartphoneima – Moto X.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sve jača konkurencija Apple pao na samo 50 posto: Tableti s Androidima sve popularniji! Slika nije dostupna Na krilima osmice Microsoft priprema nove uređaje: Već rade na Windows telefonu?

No, sve ove kompanije ostavile su neka iznenađenja i za drugu polovicu godine u kojoj se ipak najviše očekuje od Applea koji bi u razdoblju između rujna i prosinca trebao predstaviti nove modele iPhonea i iPada.

Prema dosadašnjim glasinama i predviđanjima analitičara, ovo su najiščekivaniji gadgeti koje bi velike tehnološke kompanije trebale predstaviti do kraja godine:

Novi modeli iPhonea – ove godine Apple bi prvi puta mogao predstaviti dva modela iPhonea – iPhone 5S i 5C. Iako nasljednik modela iPhone 5 ne bi trebao donijeti neke revolucionarne opcije (spominju se zanimljivi noviteti poput čitača otisaka prstiju i NFC-a), ljubitelji Applea s nestrpljenjem iščekuju njegovo predstavljanje kako bi saznali što su sve pripremili Cook, Ive i ekipa. Službenih informacija o modelu 5C nema, no glasine kažu da će ovo biti model slabijih karakteristika i plastičnog kućišta koji bi korisnike trebao privući pristupačnijom cijenom.

Evo kad stižu novi modeli iPhonea i iPada!

iPad 5 i iPad mini retina – osim novih telefona, od Applea očekujemo i nove modele tableta. Na klasičnom iPadu očekujemo manje dizajnerske promjene i napredniji hardver, dok bi iPad mini napokon trebao dobiti ekran veće rezolucije te, također, snažniji hardver i bolju kameru.

Samsung Galaxy Note 3 – južnokorejska kompanija početkom rujna predstavit će treću generaciju najpopularnijeg phableta (kombinacija tableta i smartphonea) na svijetu. Galaxy Note 3 imat će još veći ekran (spominju se dijagonale od 5,7 i 5,8 inča), Full HD ekran, snažan procesor i brojne druge napredne i zanimljive opcije po kojima je Note serija dobro poznata.

HTC-ov phablet – HTC je ove godine već predstavio modele One i One mini, a sada pripremaju i prvi One phablet. Ovaj bi uređaj trebao biti baziran na hvaljenom hardveru modela One koji je po mnogima najbolji telefon godine te će dijagonala njegova ekrana iznositi 5,5 inča, uz 1080p rezoluciju.

Nokijin phablet – nakon što je Nokia predstavila toliko najavljivani model Lumia 10020 s kamerom rezolucije čak 41MP, internetom su počele kružiti glasine o novim uređajima ove kompanije, a jedan od njih je i Nokijin phablet. Iako trenutno nije poznato puno informacija o ovom uređaju sigurno je da će, osim što će imati veliki ekran, Lumia phablet raditi na Microsoftovom mobilnom operativnom sustavu Windows Phone.

Amazonovi Kindle Fire tableti – kao i prošle godine, Amazon bi u rujnu trebao predstaviti tri nova modela svojih Kindle Fire tableta. Klasičan 7 inčni model korisnike bi trebao privući cijenom od oko 150 dolara, dok bi Fire HD modeli na tržištu trebali konkurirati ekranima visoke rezolucije (7 inčni model navodno će imati rezoluciju 1920x1080 piksela, a 8,9 inčni model rezoluciju 2,560 x 1,600 piksela), snažnim četverojezgrenim Snapdragon 800 procesorima radnog takta 2GHz, 2GB RAM-a i sa 16, 32, odnosno 64GB memorije.

Samsung predstavio konkurenta iPadu mini – Galaxy Note 8.0!

Googleovi Nexus mobilni uređaji – u suradnji s LG-em Google bi trebao predstaviti novi model iz hvaljene Nexus serije (Nexus 5) pametnih telefona, a u pripremi je i novi 10 inčni Nexus tablet na čijem razvoju surađuju sa Samsungom. Oba uređaja na tržištu očekujemo u listopadu ili studenom, a mrežom već kruže glasine kako ova kompanija priprema i jeftiniji model Moto X smartphonea.

Novi Surface tableti – neki su analitičari očekivali nove Microsoftove Surface tablete u lipnju, no ova kompanija još nije predstavila drugu generaciju ovih uređaja tako da ih možemo očekivati u krajem godine. S obzirom da prvi modeli Surfacea nisu uspjeli učinkovito konkurirati Appleovim i Android tabletima, analitičari s nestrpljenjem očekuju nove verzije ovih tableta kako bi vidjeli kakve će promjene i poboljšanja donijeti novi modeli Surfacea i mogu li oni ugroziti iPadove, Nexuse i slične uređaje.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene