Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve napredniji

Ovo su novi mobilni telefoni sa ZAKRIVLJENIM i SAVITLJIVIM ekranima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Samsung i LG uskoro će predstaviti prve telefone sa zakrivljenim ekranima, a u budućnosti možemo očekivati brojne telefone i tablete koji će imati ovakve ekrane

Pametni telefoni svake su godine sve napredniji – imaju veće ekrane više rezolucije, snažniji hardver i grafiku, više memorije i sve bolje kamere, no tijekom proteklih godina jedna se stvar nije previše promijenila na smartphone uređajima, a to je njihov dizajn. Iako se telefoni razlikuju po materijalima od kojih je napravljeno kućište, vrstama i veličini ekrana, sam izgled telefona godinama se nije previše promijenio te uređajima dominira veliki ravni ekran, dok se na stražnjem dijelu kućišta nalazi kamera i bljeskalica.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Telefoni više neće biti isti! Samsungova revolucija promijenit će dizajn telefona i tableta Slika nije dostupna Već su prijavili patente! Microsoftova revolucija: Telefoni će imati ekrane s obje strane kućišta

LG priprema nelomljive i savitljive ekrane za mobilne telefone!

Trenutno dvije velike mobilne kompanije rade na razvoju telefona i ekrana koji će napokon donijeti promjene u dizajnu mobilnih uređaja, a jedan takav uređaj možemo očekivati već ovog mjeseca. Samsung i LG već dugo vremena razvijaju savitljive, odnosno zakrivljene ekrane koje namjeravaju ugrađivati u svoje uređaje, a Samsung je još početkom ove godine prikazao svoj prvi koncept ovakvog telefona čiji je ekran zakrivljen sa strane.

Na Yahoou kažu kako je ova južnokorejska kompanija usavršila navedeni prototip te već ovog mjeseca možemo očekivati predstavljanje prvog Samsungovog telefona sa zakrivljenim ekranom. Iako taj model (navodno bi se trebao zvati Galaxy Round) neće donijeti neku revoluciju, riječ je o prvom koraku ka potpuno novom dizajnu pametnih telefonate neki analitičari vjeruju kako mobiteli u budućnosti više neće biti isti jer će zakrivljeni i savitljivi ekrani omogućiti brojne inovacije u dizajnu smartphonea i drugih mobilnih uređaja.

Ranije se nagađalo kako bi Samsungov pametni sat trebao imati zakrivljeni i savitljivi ekran – što se nije pokazalo istinitim, a glasine kažu da bi upravo takav zakrivljeni ekran trebao imati Appleov iWatch kojeg bi Tim Cook trebao predstaviti sljedeće godine.

Samsung prikazao ekran budućnosti!

Početkom ovog tjedna iz LG-a su najavili kako su počeli s masovnom proizvodnjom 'prvog fleksibilnog OLED ekrana za pametne telefone' te da prve telefone (glasine kažu da će prvi ovakav LG-jev telefon biti LG Flex ili LG Z) koji će imati ovakve ekrane u prodaji možemo očekivati već sljedeće godine.

Sang Deog Yeo iz LG-a rekao je kako u njegovoj kompaniji očekuju ubrzani razvoj ovog tržišta te da zakrivljene ekrane ne trebamo očekivati samo u pametnim telefonima, već će se oni ugrađivati i u tablete, upravljačke ploče automobila, pametne satove i brojne druge uređaje.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene