Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Inovacije iz Južne Koreje

LG priprema nelomljive i savitljive ekrane za mobilne telefone!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon Samsunga i LG će predstaviti savitljive i nelomljive ekrane za pametne telefone

Samsung i LG već duže vremena rade na fleksibilnim ekranima koji bi trebali omogućiti novi dizajn i nove načine uporabe pametnih telefona i tableta. Na CES sajmu početkom godine Samsung je prikazao ekrane namijenjene mobilnim uređajima koji se mogu savijati te su prikazali prvi prototip telefona koji dolazi sa zakrivljenim ekranom, a iz LG-a su jučer najavili da će ovog tjedna na SID konferenciji u Vancouveru prikazati svoje savitljive ekrane.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Savitljivi i prozirni ekrani Samsung prikazao ekran budućnosti!

Samsungova revolucija promijenit će dizajn telefona i tableta

Iz ove su kompanije objavili da će ekrani biti 'nelomljivi i fleksibilni' – napravljeni su od plastike te će njihova dijagonala iznosi pet inča, koliko iznosi i dijagonala nekih od najboljih pametnih telefona na tržištu poput Galaxyja S4 i Sonyjeve Xperije Z. U LG-u posebno ističu kvalitetu i nelomljivost ovih ekrana te dodaju da, kako se telefoni danas sve više koriste, sve je veća opasnost od oštećenja telefona i ekrana uslijed padova i udaraca, a probleme s oštećenjima trebali bi spriječiti njihovi novi ekrani. Osim savitljivih ekrana, LG je najavio predstavljanje nove serije televizora koji će imati zakrivljene ekrane.

Na Huffington Postu upozoravaju kako će proći još dosta vremena dok se na tržištu pojave telefoni s ovakvim fleksibilnim ekranima – jedan od problema jest što je njihova proizvodnja i dalje preskupa, a drugi veliki problem su ostale komponente poput baterije i drugog hardvera koje se ne mogu savijati.

Revolucija: Ovo je ekran budućnosti!

Ipak, jasno je da velike kompanije u budućnosti ciljaju na razvoj ovakvih uređaja te bi savitljivi ekrani mogli u potpunosti promijeniti dizajn pametnih telefona i tableta tako da bi za koju godinu (neke su ranije glasine govorile već krajem ove godine) telefone s velikim ekranima jednostavno mogli smotati i staviti u džep tako da ne zauzimaju puno prostora.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene