Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dijagonala ekrana 20 inča

Je li ovo najveći tablet na svijetu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sony Vaio Tap 20 je all-in-one računalo koje ima 20 inčni ekran osjetljiv na dodir i dodatnu bateriju tako da ga se može koristiti i kao veliki tablet

Većina proizvođača tableta do sada je predstavila modele s dijagonalama ekrana između 7 i 10 inča, a s obzirom na popularnost modela s manjim ekranom, čak i Apple planira predstaviti manji iPad sa 7,85 inčnim ekranom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Microsoftova konkurencija iPadu! Stižu Windows 8 tableti Slika nije dostupna Potpuno novi Windowsi! Novi Windows spasit će osobna računala!

U Sonyju su se odlučili na drugačiju taktiku te su, osim nekoliko novih prijenosnika i hibridnog modela između tableta i laptopa, predstavili i Vaio Tap 20 kojeg su na Mashableu nazvali 'ili najvećim tabletom na tržištu ili jedinim prijenosnim all-in-one računalom na svijetu'.

Amazon 'uzdrmao' tržište tableta: Pogledajte što su predstavili!

Vaio Tap 20 dolazi s ekranom osjetljivim na dodir dijagonale 20 inča i radi na novoj verziji Windowsa, a isporučuje se s tipkovnicom i mišem. No, za razliku od sličnih računala ove kategorije, Sonyjev Vaio Tap 20 dolazi i dodatnom baterijom tako da ga se može isključiti iz struje, 'sakriti' stalak koji se nalazi sa stražnje strane ekrana te ga koristiti kao tablet. Naravno, s obzirom na dimenzije, ovo računalo (ili veliki tablet) nije namijenjeno nošenju na putovanja ili slično, ali se zato može položiti na koljena ili stol i koristiti na taj način - npr. crtanje na njegovom ekranu osjetljivom na dodir bit će jednostavnije kada je položen na stol, a njegovi će ga korisnici moći prebacivati iz jedne prostorije u drugu bez potrebe za gašenjem.

Steven Nickel iz Sonyjeve Vaio divizije rekao je kako je Sony s Vaio Tap 20 računalom stvorio novu kategoriju osobnih računala kombinirajući funkcionalnost stolnih osobnih računala s mobilnosti koja krasi prijenosnike i tablete.

Microsoft u lovu na Apple: Predstavili Windows 8 tablete!

Što se hardverskih opcija ovog računala tiče, Sony Vaio Tap 20 radi na Intelovim procesorima (Core i3, i5, odnosno i7), ima tvrdi disk kapaciteta 750 GB (korisnici mogu odabrati i 512GB SSD), 4 ili 8GB RAM-a, USB 3.0 priključke i podršku za NFC, dok rezolucija njegova 20 inčnog ekrana iznosi 1600x900 piksela.

Na Cnetu naglašavaju da su u Sonyju, kako bi početnu cijenu ovog uređaja učinili što prihvatljivijom, morali pristati i na neke kompromise pa tako ovaj model nema optičkog pogona niti HDMI ulaza.

Sony je ovo računalo prvi puta prikazao još na ovogodišnjem IFA sajmu - na mreži su se tek sada pojavile njegove prve recenzije, a uskoro ga možemo očekivati na tržištu i to po početnoj cijena od 879 dolara koja se može popeti do čak 2,500 dolara (ako se odabere Core i7 procesor, 512GB SSD-a i slično). 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene