Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Inferioran u odnosu na iOS'

Iz Applea poručuju: iPhone je bolji od telefona koji rade na Androidu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uoči predstavljanja novog Galaxyja, Appleovac Phil Schiller u dva je intervjua napao Google i Samsung i poručio kako su Appleovi telefoni bolji od Androida

Samo dan prije predstavljanja novog modela Samsungovog Galaxy telefona, šef Appleovog marketinga Phil Schiller u dva je intervjua napao Google i njegov Android, a uputio je i 'otrovne strelice' prema Samsungu. Novinarima Reutersa tako je rekao da je Android previše fragmentiran te je većina korisnika Googleovog mobilnog operativnog sustava 'zapela' na nekoj od starijih verziji Androida te ne mogu nadograditi svoj softver.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna iPhone 5S Najprodavaniji telefon na svijetu je... Slika nije dostupna Velika očekivanja Galaxy S5 stiže već u veljači?

Cook u ofenzivi: Evo zašto je Apple bolji od konkurencije!

Schiller kaže da samo 16 posto korisnika telefona koji rade na Androidu koriste softver koji je star oko godinu dana, dok više od pedeset posto njih koristi softver stariji od dvije godine. Također, dodao je i kako bi Galaxy S4 također trebao raditi na verziji softvera koja je stara godinu dana, no pokazalo se da to ipak nije istina te novi Samsungov telefon radi na posljednjoj verziji Androida 4.2.2 Jelly Bean.

Schiller je slične stvari ponovio i u intervjuu za Wall Street Journal u kojem je istaknuo kako su telefoni koji rade na Androidu inferiorniji u odnosu na Appleov iPhone. Kao jedan od primjera s kojim je potvrdio ovu tezu rekao je da su njihova istraživanja pokazala kako puno više korisnika Androida prelazi na iPhone nego što korisnici iPhonea prelaze na Android te da vlasnici iPhonea puno više koriste svoje telefone u odnosu na vlasnike mobilnih uređaja koji rade na Googleovom OS-u.

Za Android je rekao da je on često samo 'besplatna zamjena za obične telefone te njegovo iskustvo nije tako dobro kao na iPhoneu', a da bi korisnici Androida imali napredno iskustvo korištenja kakvo imaju vlasnici iPhonea i iOS uređaja, oni se prilikom aktivacije telefona prvo 'moraju prijaviti na devet različitih računa'. Schillera ne impresioniraju niti odlične prodajne brojke s kojima se u Googleu hvale (dnevno se aktivira 1,5 milijuna Android uređaja) jer on smatra da nije sve u prodajnim brojkama, već je bitno da korisnici 'vole i koriste' svoje telefone.

Samsung je svoj najjači adut za ovu godinu već predstavio (na ljeto očekujemo i novi model Galaxyja Note) te je sada red na Apple i na novu verziju iPhonea.

Napokon! Samsung predstavio Galaxy S4!

Ova je kompanija do sada predstavljala jedan novi model iPhonea godišnje, no sve je više glasina kako ove godine možemo očekivati dva ili čak tri nova iPhonea. Navodno možemo očekivati i jeftiniji iPhone te model s ekranom dijagonale 4,8 inča te bi taj model trebao konkurirati Galaxyju S4.

Inače, iako je Samsung prošle godine dominirao mobilnim tržištem te iako se Apple u posljednje vrijeme nalazi u velikim problemima koji su utjecali na smanjenje cijene dionica ove kompanije, treba napomenuti da su u posljednjem kvartalu prošle godine prva dva mjesta na smartphone tržištu kao najprodavaniji telefoni držali iPhone 5 i iPhone 4S, dok je Galaxy S3 zauzeo treće mjesto.

S početkom prodaje novog Galaxya ova bi se situacija ponovno mogla promijeniti jer, osim što će veliki broj korisnika navaliti na model S4, očekujemo i smanjenje cijene Galaxyja S3 od kojeg u Samsungu i u budućnosti očekuju odličnu prodaju.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene