Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika očekivanja

Galaxy S5 stiže već u veljači?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Samsung bi novi model iz Galaxy S serije mogao predstaviti već u prvoj polovici veljače

Samsungovi modeli Galaxy S2 i S3 proglašeni su najboljim pametnim telefonima posljednje dvije godine, a njihov posljednji model Galaxy S4 jedan je od kandidata za najbolji smartphone u 2013. godini. Ova kompanija razvija i peti model iz svoje Galaxy S serije te posljednje informacije koje su prenijeli na Digital Trendsu kažu da bi Samsung mogao predstaviti S5 već u prvoj polovici veljače.

Pročitajte i ovo PR Poboljšajte kvalitetu svog sna Tvrtka Samsung je provela analizu promjena navika spavanja tijekom pandemije PR TEHNOLOGIJA Spoj inovativnih uređaja koji će obogatiti vašu dinamičnu svakodnevicu

Napokon! Samsung predstavio Galaxy S4!

Krajem veljače u Barceloni se tradicionalno održava najveći mobilni kongres na svijetu (Mobile World Congress) na kojem će brojne kompanije predstaviti nove modele pametnih telefona, a Samsung bi novi Galaxy mogao predstaviti barem dva tjedna prije MWC-a kako bi privukao veću pažnju javnosti i zasjenio brojne modele čije predstavljanje očekujemo u Barceloni.

Iako iz južnokorejske kompanije još nemaju nikakvih službenih informacija o modelu S5, glasine kažu da bi ovaj smartphone trebao raditi na 64-bitnom procesoru, imat će kameru rezolucije 16MP te isti ili malo veći ekran u odnosu na prethodnika. Na nekim tržištima ovaj bi se telefon mogao isporučivati i s drugim modelom procesora (Snapdragon 805), a neke informacije iz Južne Koreje kažu da Samsung priprema dva različita modela ovog telefona. Jedan bi trebao biti sličan dosadašnjim uređajima te će imati plastično kućište i AMOLED ekran, dok bi drugi trebao imati metalno kućište, a možda čak i zakrivljen ekran (Samsung je prošlog mjeseca već predstavio svoj prvi model pametnog telefona sa zakrivljenim ekranom).

Ovo su Samsungovi ekrani BUDUĆNOSTI

No, umjesto dvije verzije Galaxyja S5, postoji mogućnost da bi Samsung mogao predstaviti potpuno novu seriju pametnih telefona – Galaxy F. Modeli iz F serije trebali bi imati sličan hardver kao i S serija, ali bi trebali imati kvalitetnije metalno kućište i zakrivljene ekrane.

Zajedno s predstavljanjem novog Galaxy modela, neki tržišni analitičari očekuju i nasljednika Samsungovog pametnog sata Gear čiji prvi model nije previše oduševio korisnike. Novi bi model trebao biti tanji, moći će se povezivati s većim brojem uređaja te će imati neke dodatne funkcije.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene