Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hakerski napadi - nova tehnologija ne znači i veća sigurnost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Razvoj novih tehnologija i njihova primjena u izradi web stranica donijela je sa sobom i niz novih sigurnosnih propusta

Razvoj novih tehnologija i njihova primjena u izradi web stranica donijela je sa sobom i niz novih sigurnosnih propusta. S razvojem tehnologije, razvijale su se tehnike napada i metode iskorištavanja propusta prisutnih u novim tehnologijama. Postojanje velikog broja tehnologija koje se koriste kod izrade web aplikacija i stranica daje mogućnost programerima izradu sofisticiranih i kvalitetnih aplikacija. Ujedno ta činjenica pomaže i samim napadačima za razvijanje naprednijih tehnika napada i iskorištavanje propusta.

Najozbiljniji napadi na web stranice su oni koji izlažu osjetljive podatke napadaču ili omogućavaju mu pristup sustavima na kojima se web aplikacija izvodi. Takvi napadi se izvode gotovo svakodnevno. Ujedno bilo kakav napad na web aplikaciju i njezin integritet za organizacije i poslovne sustave predstavlja veliki problem, jer prekid rada same web aplikacije može značiti veliki gubitak za samu organizaciju.

U razgovoru sa sigurnosnim stručnjacima tvrtke Extreme IT koja se bavi računalnom sigurnošću, izradom sigurnih web aplikacija (Izrada web stranica) i pružanjem web hosting usluga (Hosting) došli smo do podataka iz njihovog iskustva da barem 50% web stranica u Hrvatskoj ima neki od sigurnosnih propusta. Također iznose da je razina sigurnosti sustava i web stranica u Hrvatskoj zabrinjavajuća, te kako većina tvrtki jako malo brine o sigurnosti svojih sustava.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Znanstvenik s MIT-a VIDEO Pogledajte revolucionarni izum hrvatskog znanstvenika Slika nije dostupna Romantika nekad i danas 'Moj unuk neće naći curu, po cijele je dane za kompjutorom i kucka!'

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene