Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Google Play'

Google internetskom trgovinom pokušava konkurirati Appleu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Internetski gigant objavio je kako korisnici mogu besplatno pohraniti do 20.000 pjesama i kupiti milijune novih, skinuti 450.000 aplikacija i igrica za Android telefone, pročitati e-knjige i iznajmiti filmove.

U pokušaju što boljeg konkuriranja Appleu i Amazonu Google je osmislio trgovinu za sve nazvano Google Play u kojoj će korisnici moći kupiti i downloadati digitalne knjige, glazbu, filmove i igrice.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kako će reagirati Apple? Googleov tablet u potpunosti će promijeniti tržište!?

Internetski gigant objavio je kako korisnici sada mogu besplatno pohraniti do 20.000 pjesama i kupiti milijune novih, donosi LA Times, mogu skinuti 450.000 aplikacija i igrica za Android telefone, pročitati e-knjige i iznajmiti filmove preko digitalnog medijskog središta.

Ovom inicijativom google je ujedinio Google Music, Google Books i Android Market, a posjetitelji tih stranica bit će preusmjereni na novu stranicu na kojoj su jasno odijeljene knjige, glazba, igrice i filmovi. Novoj stranici moći će pristupiti s računala, tableta ili smartphonea, a Google Playu moći će se pristupiti i koristeći bilo koju internetsku tražilicu i mobilni uređaj.

Google, izravni Appleov konkurent na tržištu mobilnih uređaja, na kojemu je udio Android telefona prema nekim istraživanjima protekle godine preuzeo vodstvo nad iPhoneom, pokušava sustići Apple u direktnoj prodaji digitalnih medija.

Appleov iTunes za sada, prema nekim procjenama, drži 70 posto tržišta digitalno skinutih pjesama, a Google se u utrku za korisnike uključio u studenom 2011. godine. Amazon se također fokusirao na izgradnju digitalne destinacije koristeći svoju Kindle platformu kao pozivnicu za milijune korisnika. Iz Googlea poručuju kako će sljedećeg tjedna svojim korisnicima po sniženoj cijeni svakodnevno nuditi različite albume, knjige, filmove i aplikacije. (Agencija VLM)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene