Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović sazvao izvanrednu konferenciju za medije: Pogledajte što je dočekalo novinare

Kako će reagirati Apple?

Googleov tablet u potpunosti će promijeniti tržište!?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Google u suradnji s Asusom navodno priprema jeftine i hardverski napredne tablete koji bi mogli u potpunosti promijeniti tržište tableta.

Samo nekoliko dana prije izlaska novog modela iPada, na mreži su se ponovno pojavile glasine o tabletu kojeg priprema Google i koji bi mogao 'promijeniti cijelo tržište'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Evo zašto! Ovo je bila njihova godina! Slika nije dostupna Humanoidni roboti? Googleov sljedeći veliki projekt – nova generacija robota!

U ovoj su kompaniji shvatili su da Appleu i njegovom tabletu ne mogu konkurirati s 10 inčnim tabletima čija je cijena 500 ili više dolara, a na primjeru Amazonova Kindlea Fire vidjeli su da je korisnicima iznimno bitna cijena te da će milijuni kupiti uređaj koji košta 200 dolara, čak i ako ima malo slabiji hardver (Kindle Fire nema kamere niti mikrofon).

Na nedavno završenom Mobile World Congressu Andy Rubin iz Googlea najavio je da u njegovoj kompaniji žele 'pobijediti u utrci tableta' te da u ovoj godini namjeravaju poduzeti ozbiljne korake da se to i ostvari.

Ako je vjerovati glasinama koje kruže internetom, Google to misli napraviti s tabletom koji će imati dijagonalu ekrana od sedam inča, a njegova će cijena iznositi 199 dolara, koliko košta i Amazonov tablet.

No, za razliku od Kindlea Fire, Googleov Nexus tablet (neke glasine kažu da bi njegovo ime moglo biti Google Play) trebao bi raditi i na naprednom hardveru – četverojezgrenom Tegra 3 procesoru, imat će sedam inčni ekran rezolucije 1200x800 piksela, a operativni sustav bit će posljednja verzija Androida (Ice Cream Sandwich).

Googleov hardverski partner pri izradi ovog tableta navodno će biti Asus – ova je kompanija još na CES sajmu ove godine prikazala 7 inčni tablet koji radi na četverojezgrenom Tegra 3 procesoru pa je za pretpostaviti da će i Googleov tablet biti sličan tom uređaju.

Također, osim sedam inčnog modela, Google i Asus svoju bi suradnju mogli nastaviti i dalje te u budućnosti predstaviti 10 inčni model koji bi također radio na naprednom hardveru i koji bi mogao koštati 299 dolara.

Iako Google sa svojim Androidom dominira tržištem pametnih telefona, ova kompanija i dalje zaostaje za Appleom kada su tableti u pitanju te ako žele 'pritisnuti' Apple i uzeti im veliki dio tržišta, korisnicima bi trebali ponuditi upravo ovakve uređaje – cjenovno pristupačne i hardverski napredne tablete koji će sigurno privući milijune korisnika.

Sigurno je da bi i Apple morao reagirati na ovakve promjene na tržištu pa bi i od njega mogli očekivati manje i jeftinije tablete, a ovo tržišno natjecanje IT divova najviše će razveseliti same korisnike jer će napredni modeli tableta postati cjenovno pristupačni velikom broju ljudi.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene