Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Robot vatrogasac

Biste li željeli umjesto spasioca ugledati OVO lice?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka mornarica napravila je humanoidnog robota koji gasi požare i razumije znakovni jezik te govor. Postoji jedan mali problem - kako biste reagirali da vas spasi robot s licem poput ovog s fotografije.

Ime robota je Octavia i nedavno ga je javno predstavio istraživački odjel američke mornarice, s ciljem da se priključi vatrogasnim postrojbama. Koristi infracrvene kamere i sposobna je razaznati osobe kojima može vjerovati i samo od njih primati komande, prenosi Daily Mail.

Pročitajte i ovo Snimka NLO-a (Screenschot: YouTube) I to se dogodilo Američka vojska napokon i službeno priznala: Ove snimke NLO-a su stvarne Slika nije dostupna Borba protiv vatre Na Cresu prva međunarodna vježba gašenja šumskih požara u EU-u

>> Četveronožni robot oborio brzinski rekord u trčanju

Čak u mirnodopskim vremenima, požar predstavlja jedan od najvećih rizika za američku mornaričku flotu, ističu u istraživačkom laboratoriju američke mornarice.

U priloženom videu možete vidjeti kako funkcionira sinergija između Octavije i ljudskog kolege, odnosno zapovjednika. U američkoj mornarici priznaju kako Octaviu još treba doraditi.

Robot Octavia za gašenje požara koristi jednu od dvije infracrvene kamere te komprimirani zrak i vodu za gašenje. Pogledajte snimku.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene