Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Direktor Centra Simon Wiesenthal Efraim Zuroff je u Beču zatražio da ekipa međunarodnih stručnjaka obavi i iznese stručno mišljenje o zdravstvenom stanju 95-godišnjeg Milivoja Ašnera, optuženog za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u Hrvatskoj tijekom Drugog svjetskog rata, kako bi se ustvrdilo je li sposoban izići pred hrvatski sud.


"Austrija štiti Milivoja Ašnera", ponovio je Efraim Zuroff, upravitelj Centra Wiesenthal u Jerusalemu na konferenciji za novinare održanoj u Beču.

Vezani članci Tegljač Bourbon Offshorea (Foto: AFP) Objavljena analiza rezultata inspekcije broda Bourbon Rhode: "Jako sam bijesan što su takav brod pustili na more" Slika nije dostupna Stanje opečenog dječaka iz Varaždina malo bolje

Austrijsko pravosuđe je na temelju nekoliko stručnih mišljenja psihijatara, zaključilo da zbog dementnosti, Milivoj Ašnere, koji već godinama živi u Klagenfurtu, ne može biti izručen Hrvatskoj.

No, Zuroff, koji se u četvrtak sastao s austrijskom ministricom pravosuđa Marijom Berger zatražio je novu ekspertizu kada je riječ o Ašnerovu zdravstvenom stanju, zatraživši da je ovaj put obavi skupina međunarodnih stručnjaka.