Zrakoplov Norwegian Aira, ilustracija (Foto: Duško Marušić/PIXSELL)
Zrakoplov Norwegian Aira, ilustracija (Foto: Duško Marušić/PIXSELL)

Let za francusku Nicu prekinut je nakon što je švedski Centar za spašavanja primio telefonsku dojavu da je u zrakoplovu bomba. Poziv je navodno stigao iz Osla u Norveškoj.


Putnički zrakoplov Norwegian Aira u četvrtak ujutro oko 10 sati nakon dojave o bombi vraćen je u zračnu luku Arlanda u Stockholmu, javljaju mediji.

Vezani članci Kralj Carl Gustaf (Foto: Getty Images) Novi trend u kraljevskim obiteljima? Švedski kralj jednim potezom oduzeo titule unucima Slika nije dostupna VIDEO 'U avionu je BOMBA!'

Zrakoplov sa 169 putnika i članova posade vraćen je u zračnu luku 30-ak minuta nakon polijetanja, a dočekao ih je velik broj policijskih i ambulantnih vozila.

Među putnicima i zrakoplovu je dio švedske plivačke reprezentacije koji su krenuli na natjecanje.

 

Let za francusku Nicu prekinut je nakon što je švedski Centar za spašavanja primio telefonsku dojavu da je u zrakoplovu bomba. Poziv je navodno stigao iz Osla u Norveškoj, piše švedski Aftonbladet

Tek iza 13 sati iz zrakoplova su evakuirani prvi putnici koje policija odmah pretražuje prije nego nastave prema autobusu koji će ih odvesti do zgrade zračne luke.

Iz kompanije Norwegian Air poručili su kako se zrakoplov u Arlandu vratio iz sigurnosnih razloga te da svi upiti dalje idu švedskoj policiji.

"Glavni prioritet nam je sigurnost naših putnika i zaposlenika. Za kasnije poslijepodne planiramo uputiti novi let za Nicu", poručili su.