Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rodila u lancima

Ženu 10 godina držao zatočenu, palio je peglom i vrućom tavom!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok je njezin suprug bio u trgovini, žena se šepajući išuljala i potražila pomoć.

Uskoro je bila u skloništu za žrtve i ispričala svoju zastrašujuću priču. Bila je zatočena više od desetljeća - tučena, paljena, a vezao ju je lancima čak i tijekom porođaja. 

Pročitajte i ovo Nasilje nad ženama Prijeteće poruke Afera u Splitu! Policajac prijatelju otkrio podatke o zlostavljanoj ženi: "Napustila sam ga, a onda sam dobila snimku...'' Ilustracija nepravomoćno osuđen Pijani otac vrijeđao i dirao maloljetnu kćer: "Bolje da sam te izd*kao u WC-u nego što sam te napravio"

>> Stravično: Godinama je silovali muž, njegova rodbina, susjedi, prijatelji...

Istražitelji su snimili čak 45 fotografija na kojima se vide opekotine na ženinim leđima i grudima koje joj je suprug nanio peglom i vrućom tavom te ožiljci od lanaca na zapešćima i zglobovima, javljaju američki mediji.

Tony Boggs, zamjenik šerifa u okrugu Jackson, kazao je kako je ovo jedan od najstrašnijih slučajeva s kojima se susreo u svojoj karijeri. 'Ovo je gore od bilo kakvog zlostavljanja, ovo je bilo mučenje', kazao je Boggs.

37-godišnji Peter Lizon, porijeklom Čeh, uhićen je i određena mu je jamčevima od 300.000 dolara, a sutra ga čeka prvo saslušanje na sudu.

43-godišnja Stephanie Lizon je jednoj drugoj ženi u skloništu za žrtve između ostalog ispričala kako joj je suprug zdrobio stopalo nekom vrstom poljoprivrednog alata. No, Lizonov odvjetnik Shawn Bayliss tvrdi kako su te optužbe 'plod bujne mašte ili slabog uma'.

'Navodna žrtva uopće nije iznijela te optužbe, nego treća strana. Stephanie bi rekla da je ta priča potpuno neistinita i da su optužbe protiv njezinog supruga u potpunosti neistinite', kazao je Bayliss te sve usporedio s dječjom igrom 'pokvarenog telefona'.

Detalji su izašli u javnost nakon što je 2. srpnja Stephanie Lizon ušla u drugi dio zgrade dok je njezin suprug bio u trgovini i zaposlenicima rekla: 'Pokušavam pobjeći od supruga, moram se sakriti na par minuta', ispričala je jedna od zaposlenica u trgovini. 'Dok je bila u kancelariji žena se činila prilično mirna, no stalno je gledala kroz prozor da vidi traži li je suprug'.

Stephanie je zaposlenicima rekla da ne želi uključiti policiju, no prihvatila je broj skloništa za žene žrtve nasilja i nazvala ih. Nazvala je i obitelj i tražila novac, a zaposlenici trgovine su joj dali nešto novca za taksi do skloništa. 'Šepala je i činilo se da ima još neke ozljede. Iako joj je odjeća bila čista, nije baš lijepo mirisala. Suprug nije došao u kancelariju tražiti je, a policija je došla tek nekoliko dana kasnije', ispričala je zaposlenica.

Ipak, Stephanie se u skloništu povjerila jednoj ženi i ispričala joj o zlostavljanju koje je pretrpjela. Svjedoci iz skloništa opisali su je kao 'mršavu i prljavu', prekrivenu ožiljcima, modricama i opekotinama. Imala je 'osakaćena i natečena' stopala, ožiljak od pegle u predjelu prsnog koša i opekotine na leđima za koje je rekla da su od vruće tave.

Istražiteljima je ispričala kako je prije par godina, dok je bila zavezana lancima, rodila zdravo dijete koje je njezin suprug zakopao negdje na farmi. Drugo dijete, koje je također u lancima rodila prije godinu dana, nikada nije bilo kod liječnika. 

Zamjenik šerifa je kazao kako su obavijestili Centar za socijalnu skrb, no odvjetnik Petera Lizona je kazao kako 1-godišnji dječak, ostaje s majkom.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene