Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Infaticid u Novoj Gvineji

Ubijaju muške bebe kako bi zaustavile rat

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Žene Papua Nove Gvineje ubijaju svoju mušku djecu kako bi okončale međuplemenski rat koji se odvija na njihovim posjedima, a traje već više od dvadeset godina.

Dvije žene, Rona Luke i Kipiyona Belas govorile su o pokolju za nacionalne novine te zemlje tijekom trodnevnog primirja i procesa pomirdbe u glavnom gradu regije Goroka, piše Australia News.

Pročitajte i ovo Policija U policiji je Strašne scene u Splitu: Šakama izudarao dvije žene na terasi kafića, hvatali ga prolaznici Gaza Pakao na zemlji U Gazi je ubijeno najmanje 9000 žena: U prosjeku poginu 63 na dan

Obje su pripadnice zaraćenih plemena te kažu kako je muški infaticid ipak doprinijeo smanjivanju dugogodišnjem nasilju.

Ukoliko žene prestanu održavati mušku djecu na životu broj članova njihovog plemena će se smanjiti, a to će natjerati muškarce da zaustave borbe, tvrde žene.

‘Sve žene su se složile kako će ubiti sve muške bebe jer previše muškaraca sudjeluje u plemenskim konfliktima i njima donose poteškoće’, rekla jeRona.

Žene nisu mogle dati podatak o tome koliko se muške djece ubile. Belas je rekla kako pribavljanje hrane dovoljno teško kada se njihovi supruzi bore, a majke i djeca su ostavljene da se brane same.

‘Vojska spasa' radi s raznim plemenima kako bi donijela mir zaraćenim grupama koje vode rat oko jednog problema još od 1986. godine zbog navodnih tvrdnji o vračanju.

‘Ova situacija pokazuje kako se žene suočavaju s ekstremnim frustracijama vezanim za njihove muškarce’, rekao je glasnogovornik ‘Vojske spasa’.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene