Željko Komšić (Foto: AFP)
Željko Komšić (Foto: AFP) Foto: Afp

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić najoštrije je u utorak osudio uništavanje spomen-obilježja Hrvatima ubijenim u selu Briševo kod Prijedora 1992. godine, nazvavši to "činom mržnje" usmjerenom protiv povratničke zajednice u Republici Srpskoj.


U priopćenju iz ureda hrvatskog člana Predsjedništva BiH podsjećaju kako je Briševo kod Prijedora simbol stradanja Hrvata na području današnje RS, a riječ je o žrtvama koje su pripadnici vojske bosanskih Srba ubili na početku agresije na BiH 1992. godine u sklopu etničkog čišćenja Bošnjaka i Hrvata, kao i ostalih građana nesrpske nacionalnosti s tih područja.

Vezani članci Poplave u Bosni (Foto: AFP) Sirene za uzbunu u BiH, rijeka odnijela most: "Nije dobro, bit će kaos!" Policija BiH (Foto:PIXSELL/Hrvoje Jelavić) Preminuo policajac kojeg je izrešetao muškarac nakon što je ubo oca u prsa

"Član Predsjedništva BiH Komšić je pozvao vlast i policiju RS-a da u najkraćem mogućem roku pronađu izvršitelje ovog nedjela. U protivnom, smatrat će da je ovo čin koji ima za cilj poslati poruku da Hrvatima nije mjesto u tome entitetu", stoji u priopćenju.

Komšić je istaknuo kako se više nikada na ovim prostorima ne smiju ponoviti nikakvi masovni zločini dodajući kako "ne razumije višedesetljetnu šutnju" dužnosnika koji sebe predstavljaju legitimnim predstavnicima Hrvata o zločinima koji su počinjeni nad Hrvatima Prijedora. (Hina)

Drama na Kosovu: Srpska vojska krenula prema granici, poletio i MIG