Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Mogu koristiti bilo koje oružje"

Zelenski ponovio upozorenje o ruskom napadu nuklearnim oružjem: "Moramo se pripremiti na to"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski zaprijetio je povlačenjem iz mirovnih pregovora s Rusijom ako ruske snage koje opsjedaju grad ubiju ukrajinske borce okružene u lučkom gradu Mariupolju.

"Ono što sada rade moglo bi zaustaviti svaki oblik pregovora", rekao je Zelenskij za ukrajinske medije.

"Tamo ima snaga koje ih apsolutno mrze i mislim da ih neće pustiti žive", rekao je ukrajinski čelnik, govoreći o tome da su mnogi borci opkoljeni u gradu pripadnici Azovske bojne kojom dominiraju nacionalisti čija su desna stajališta već tjednima tema izvještavanja ruskih medija.

Preostali ukrajinski borci utaboreni su u čeličani Azovstal, a Zelenskij je potvrdio da su ukrajinske vlasti u kontaktu s njima.

Nakon ruske invazije na Ukrajinu 24. veljače, Mariupolj su početkom ožujka potpuno okružile ruske snage i od tada je pod opsadom.

Pročitajte i ovo Kemijsko oružje - 3 53. DAN RATA Rusija postavila apsurdne zahtjeve pa zaprijetila Zelenskom: "Ako mu je stalo do Ukrajinaca, mora ih odmah usvojiti. Ne može biti drugačije"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna TISKANA U MILIJUN PRIMJERAKA Ukrajinci satima stajali u redu da bi kupili poštansku marku s vojnikom koji pokazuje srednji prst ruskom brodu

Volodimir Zelenski je još jednom odbacio ruske zahtjeve da Ukrajina ustupi svoj teritorij Moskvi.

"Ne trgujemo teritorijima i našim ljudima", rekao je, dodajući da su pregovori ipak nužni za okončanje borbi i obranu ukrajinske države.

Ponovno upozorio

 

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski ponovno je upozorio da se svijet "treba pripremiti" za mogućnost da njegov ruski kolega Vladimir Putin naredi korištenje nuklearnog oružja u svojoj zemlji, navodi AFP.

 

Razgovarajući s ukrajinskim novinarima u subotu u Kijevu, Zelenskiy je rekao:

"Ne bismo trebali čekati trenutak kada Rusija odluči upotrijebiti nuklearno oružje. Moramo se pripremiti za to. Oni mogu koristiti bilo koje oružje, uvjeren sam u to", rekao je, piše The Guardian.

 

Bit će potrebni lijekovi protiv zračenja i skloništa od zračnih napada, rekao je. "Mogu koristiti bilo koje oružje, uvjeren sam u to", dodao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene