Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mračno upozorenje

Hoće li Rusija upotrijebiti nuklearno oružje? Zelenski: "To nije pitanje za Ukrajinu, nego za cijeli svijet"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je u petak da bi sve zemlje svijeta trebale biti spremne na uporabu taktičkog nuklearnog oružja. Njega bi, kaže, ruski predsjednik Vladimir Putin mogao upotrijebiti u ratu protiv Ukrajine.

Zelenski je u petak u ekskluzivnom intervjuu iz ureda predsjednika u Kijevu za CNN rekao da bi se Putin mogao okrenuti nuklearnom ili kemijskom oružju jer ne cijeni živote stanovnika Ukrajine.

Pročitajte i ovo Rusi trpe posljedice ukrajinskih napada rastu cijene Ukrajinci novom taktikom osiromašuju Ruse, nova meta pokazala se posebno učinkovitom Visoki američki dužnosnici izjavili da se SAD spremao za mogućnost ruskog nuklearnog napada na Ukrajinu Otkrili dužnosnici SAD se spremao za ruski nuklearni napad na Ukrajinu, otkrili i kada: "Bilo je jasnih naznaka..."

"Ne samo ja — cijeli svijet, sve zemlje moraju biti zabrinute", kazao je Zelenski i dodao da, iako ta informacija ne zvuči realno, ona je istinita.

Navodi da Rusima život ljudi ne vrijedi ništa te da se ne trebamo bojati, nego biti spremni. "To nije pitanje za Ukrajinu, nego za cijeli svijet", kazao je.

Zelenski je ostao u Ukrajini tijekom rata s Rusijom, a ukrajinske snage pružaju otpor pokušajima Kremlja da zauzme Kijev i prisiljavaju Rusiju da preusmjeri svoju vojsku na istočne i južne regije zemlje, gdje Ukrajina očekuje značajnu eskalaciju borbi u danima koji dolaze.

Krstarećim raketama na Kijev

Jedan od najvažnijih ruskih pomorskih ratnih brodova potonuo je ovog tjedna u Crnom moru.

Ukrajina tvrdi da je potonuće krstarice Moskva posljedica raketnog udara, dok Rusija navodi da je to posljedica požara od detonacije streljiva.

Rusija ispaljuje krstareće rakete na predgrađe Kijeva dalekometnim oružjem.

Upozorenje CIA-e

Američki dužnosnici upozorili su na mogućnost da bi se Putin, ako ga se stjera u kut, mogao okrenuti uporabi taktičkog nuklearnog oružja u Ukrajini.

Direktor CIA-e Bill Burns rekao je da agencija vrlo pozorno razmatra tu mogućnost, ističući da SAD još nije vidio nikakve znakove o tome da se Rusija zaista sprema poduzeti takav korak.

"S obzirom na potencijalni očaj predsjednika Putina i ruskog vodstva, s obzirom na neuspjehe s kojima su se do sada suočavali u vojnom smislu, nitko od nas ne može olako shvatiti prijetnju koju predstavlja potencijalno pribjegavanje taktičkom nuklearnom oružju ili nuklearnom oružju niskog učinka", rekao je.

O ratu u Ukrajini iz minute u minutu čitajte >>OVDJE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene