Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nezadovoljni uvjetima rada

Zbog štrajka pilota Eurowings otkazao 300 letova: Ne zna se kada će se vratiti za pregovarački stol, oko jednog pitanja ne mogu postići dogovor

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
U srijedu, trećeg dana štrajka pilota, zračni avioprijevoznik Eurowings otkazao je oko 300 letova.

Niskotarifni zračni avioprijevoznik Eurowings, koji pripada njemačkoj Lufthansi, u srijedu je bio prisiljen otkazati oko 300 letova zbog štrajka pilota.

To je treći i završni dan ovotjednog štrajka uzrokovanog uvjetima rada pilota. Već drugi put u zadnjih nekoliko tjedana piloti prekidom rada izražavaju nezadovoljstvo uvjetima rada.

Štrajk je pogodio dvije trećine od planiranih 450 letova za Dusseldorf, Koeln/Bonn, Stuttgart, Hamburg i Berlin, kazao je glasnogovornik tvrtke u Koelnu.

"Očekujemo da ćemo se moći vratiti našim uobičajenim letnim operacijama u četvrtak", dodao je glasnogovornik tvrtke, prenosi Dpa.

Glasnogovornik sindikata Vereinigung Cockpit kazao je da štrajk završava danas u ponoć. Taj sindikat u nedjelju je pozvao na štrajk obrazloživši to nedovoljnom ponudom poslodavca u sklopu pregovora o kolektivnom ugovoru.

Kada će se i hoće li se strane uopće vratiti za pregovarački stol, za sada nije jasno. Jedna od ključnih točaka prijepora je dogovor o broju slobodnih dana. Piloti bi htjeli imati zajamčenih 14, ali zrakoplovna kompanija je konačno ponudila 10.

Pročitajte i ovo Prosvjed u Francuskoj ODGOVOR NA INFLACIJU VIDEO Građanima je prekipjelo: Izlaze na ulice diljem Europe, prosvjeduju protiv sve većih troškova života

Pročitajte i ovo Renata Čulinović-Čaić Nisu prihvatili ponudu Nema dogovora sindikata i Vlade, hoće li liječnici u štrajk? "Mi nećemo biti roboti i nećemo raditi na takav način"

Eurowings ipak leti na pola letova zbog činjenice da štrajkom nije obuhvaćena austrijska podružnica Eurowings Europe, kao ni Eurowings Discover koji leti iz Frankfurta i Muenchena.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene