Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zločinačko udruženje

FOTO/VIDEO Pogledajte privođenje osumnjičenih u velikoj akciji policije i USKOK-a: Osumnjičene su čak 34 osobe

Akcija osječko-baranjske policije i USKOK-a u kojoj je u srijedu uhićeno najmanje tridesetak osumnjičenih obuhvatila je tri organizirane skupine koje su se bavile preprodajom droga i duhana, doznaje se neslužbeno iz izvora bliskih istrazi.

Uhićeno je, kako neslužbeno doznaje Nova TV, 30-ak osoba iz pet županija zbog sumnje da su počinile kaznena djela nedozvoljene trgovine u sastavu zločinačkog udruženja te neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. U uhićenju je sudjelovalo oko 150 policijskih službenika iz kriminalističke i temeljne policije te jedinica specijalne i interventne policije. Akcija je rezultat višemjesečnog rada Policijske uprave osječko-baranjske.

Ispred USKOK-a u Osijeku javila se reporterka Nove TV Matea Drmić: "Najnovija informacija jer da se radi o 34 osumnjičene osobe te ih se sumnjiči da su preprodavali drogu i duhan. Neslužbeno doznajem i da je riječ o tri skupine čiji su organizatori bili povezani. U Uskoku je krenulo ispitivanje osumnjičenih, a s obzirom na to da ih je više od 30-ak ispitivanje će trajati dugo u noć, a sigurno će biti nastavljeno i sutra".
Riječ je, kako se neslužbeno doznaje, o skupinama čiji su organizatori bili povezani, a djelovali su na području Hrvatske, ali i inozemstva.

Akcija je provedena i u suradnji s osječkim Županijskim sudom, koji je izdao brojne naloge za pretragu domova i drugih prostorija osumnjičenih osoba, koje su u tijeku na više lokacija u Hrvatskoj, izvijestili su na osječkom sudu.

Navode kako još nije poznato za koliko će osumnjičenika USKOK predložiti određivanje istražnog zatvora, što će biti poznato nakon što svi budu ispitani u tužiteljstvu.

Pretresi na područjima Zagreba i četiriju županija

Takozvane hitne dokazne radnje, odnosno pretresi i prikupljanje dokaza, provedeni su na području Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske, Vukovarsko-srijemske i Požeško-slavonske županije te Grada Zagreba. 

Odnose se na više desetaka osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela nedozvoljene trgovine u sastavu zločinačkog udruženja te neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja, izvijestio je USKOK.

Uhićeno je tridesetak osoba, a svi uhićeni bit će privedeni u pritvor, nakon čega će biti prepraćeni na ispitivanje, doznaje reporterka Dnevnika Nove TV Matea Drmić.

Trojica uhićenih oko 15 sati prevezena je u USKOK.

Na terenu 150 policajaca

24sata neslužbeno doznaje da je policijska akcija rezultat istrage nakon što je prije nešto više od tjedan dana u jednom vinkovačkom skladištu voća i povrća pronađena droga. Riječ je o kokainu koji je bio u kutijama s bananama.

Pročitajte i ovo Policija vršnjaško nasilje Što se to događa u Dugom Selu? Policija potvrdila novi incident u istoj školi

Policija dodaje da u realizaciji akcije, koja je rezultat višemjesečnog policijskog rada, sudjeluje oko 150 službenika iz kriminalističke i temeljne policije, kao i iz jedinica specijalne i interventne policije.

Pročitajte i ovo Uhićena desetorica muškaraca u Varaždinskoj županiji Uhićeno deset osoba Razbijena mreža dilera i provalnika: Zaplijenjena veća količina droge, arsenal oružja, alat za provaljivanje i novac

USKOK je priopćio da će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u ovom slučaju. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene