Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bubrezi mu rade prebrzo

Zbog rijetke bolesti je uvijek žedan i ne smije spavati duže od dva sata u komadu

Marc Wubbenhorst je zbog rijetke bolesti uvjek žedan (Foto: Profimedia)
Marc Wubbenhorst je zbog rijetke bolesti uvjek žedan (Foto: Profimedia) Foto: Profimedia
36-godišnjak iz Njemačke boluje od rijetke metaboličke bolesti, dijabetes insipidus, zbog koje je uvijek žedan.

Ako želi ostati živ Marc Wubbenhorst svaki dan mora popiti najmanje 20 litara vode. Zbog rijetke metaboličke bolesti, dijabetes insipidus, ovaj 36-godišnji arhitekt je uvijek žedan.

Pročitajte i ovo Besplatni senzor za dijabetes tipa 2 - 5 Važna stvar Dobra vijest za osobe s dijabetesom: "Ovime se rješavaju i neke nepravde" Smjernice za dijabetes Bolest koja promijeni život Jedna od najvećih epidemija svakodnevno oduzima živote: "Njezine komplikacije su često smrtonosne"

Njegovi bubrezi se "rješavaju" tekućine gotovo jednakom brzinom kojom je Marc unosi, pa njegovo tijelo nije u mogućnosti zadržati tekućinu. Kada ne bi pio tekućinu samo nekoliko sati Marc bi umro od dehidracije. Stoga žeđ ne može ignorirati više od sat vremena.

Iako se dijabetes insipidus može razviti u bilo kojem trenutku života, Mark je s njim rođen. Svako jutro mu počinje s velikom bocom vode, a najteže je noću. Marc nikada nije spavao duže od dva sata u komadu. Potom se mora ustati, popiti vodu i otići u kupaonicu kako bi izlučio sve tekućine. U jednom danu Marc posjeti WC i do 50 puta.

"Neke stvari, poput dugih putovanja i nekih sportova jednostavno ne dolaze u obzir", kaže Marc.

Ipak, život mu je sve prije nego dosadan. U Bielefeldu gdje živi, dobro je poznat zbog svojeg humanitarnog rada i uključenosti u projekte zajednice. Ove će godine organizirati božićni sajam Sennestädter Weihnachtsmarkt i to uz pomoć turske zajednice, baptista, menonita i lokalne grupe za pomoć izbjeglicama.

Marc Wubbenhorst je zbog rijetke bolesti uvjek žedan (Foto: Profimedia) Marc Wubbenhorst je zbog rijetke bolesti uvjek žedan (Foto: Profimedia) Foto: Profimedia

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene