Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Policija, ruke gore!"

Velika akcija: Zbog dojava o bombama uhićeni na spavanju, specijalce u kućama dočekala zanimljiva stvar

Uhićenja u Srbiji zbog lažnih dojava o bombama
Uhićenja u Srbiji zbog lažnih dojava o bombama Foto: Mup Srbije
Srbijansko ministarstvo priopćilo je da se do kraja dana očekuje realizacija opsežne međunarodne akcije uhićenja osoba povezanih s učestalim dojavama o eksplozivnim napravama u raznim obrazovnim ustanovama.

Tri osobe uhićene su u Srbiji i jedna u Češkoj u velikoj akciji policije i Tužiteljstva za visokotehnološki kriminal zbog lažnih dojava o bombama. U tijeku su pretresi na više lokacija, a osumnjičenici su uhićeni dok su spavali.

"Pronađena je velika količina informatičke opreme", kazao je izvor upoznat s istragom za Blic koji je objavio i snimku policijske akcije.

"Policija, ruke gore!", uzvikivali su pripadnici specijalne postrobe dok su uhićivali osumnjičene. Uhićena su trojica muškaraca u Despotovcu od 23, 27 i 42 godine. U Češkoj je pak uhićen 15-godišnji tinejdžer.

Pročitajte i ovo Tomislav Sokol plesao u noćnom klubu Dobar provod u Strasbourgu VIDEO Luda zabava HDZ-ova europarlamentarca: Rasplesao se na šanku u noćnom klubu

Srbijansko ministarstvo unutarnjih poslova jučer je priopćilo da se do kraja današnjeg dana očekuje realizacija opsežne međunarodne akcije uhićenja osoba povezanih s učestalim dojavama o eksplozivnim napravama u raznim obrazovnim ustanovama na području Srbije.

Ministarstvo navodi i kako intenzivno surađuje sa svim relevantnim institucijama na nacionalnoj i međunarodnoj razini na identificiranju IP adresa pošiljatelja dojava i njihovih korisnika.

Pročitajte i ovo Putovnica (Foto: Dnevnik.hr) Kraj gužvama? Policija objavila važnu obavijest za dio Zagrepčana: Sada će po dokumente morati na novu lokaciju

Od početka školske 2023./2024. do danas na nekoliko desetaka elektroničkih adresa u različitim obrazovnim ustanovama na području Srbije stiglo je ukupno 80 dojava o bombama, navodi se u priopćenju MUP-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene