Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pretražili tvornicu

Mladića opet nisu našli

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pripadnici srbijanske Žandarmerije, postrojba u sastavu policije, završili su premetačinu obiteljskih kuća valjevskih industrijalaca Vidoja i Vladislava Vujića i njihove tvrtke 'Vujić-Valjevo' koja je potrajala pet sati u sklopu istrage o pomagačima haaškog bjegunca Ratka Mladića.

Voditelj Vladina Koordinacijskog tima za suradnju s Haaškim sudom Rasim Ljajić za Radio televiziju Srbije (RTS) izjavio je kako je ta akcija dio redovitih aktivnosti kako bi se ušlo u trag još dvojici haaških bjegunaca - optuženika Mladića i Gorana Hadžića - te njihovim pomagačima i financijašima. Službenih priopćenja o tijeku akcije još nema. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Brammertz: Preostali bjegunci optuženi pred ICTY-em moraju biti uhićeni Slika nije dostupna Vukčević: Ne taktiziramo s Mladićevim i Karadžićevim uhićenjem

>> Naoružani specijalci u potrazi za Ratkom Mladićem

I beogradski su elektronički mediji popodne objavili kako je akcija 'dio širih operacija potrage za haaškim optuženicima'. Po medijskim saznanjima žandari su u kućama braće Vujić sve pregledali, svaki papir i sve obiteljske fotografije, od kojih su neke i zadržane.

Braća Vidoje i Vladislav Vujić su, kako navode mediji, u dobrim odnosima s vođama više političkih stranaka u Srbiji, a Vladislav je bio i član Centralne otadžbinske uprave Šešeljeve Srpske radikalne stranke. Nakon raskola te stranke prišao je Tomislavu Nikoliću i njegovoj Srpskoj naprednoj stranci.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene