Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mladić u Valjevu?

Naoružani specijalci u potrazi za Ratkom Mladićem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U tijeku je velika akcija potrage za najtraženijim haškim bjeguncem Ratkom Mladićem i njegovim pomagačima, a provode je pripadnici specijalne policije u mjestu Valjevu u Srbiji i okolici.

Kako prenosi B92, istražuju se i Mladićevi mogući pomagači, kao i oni koje se sumnjiči da mu financijski pomažu u bijegu. Kako kažu u vrhu MUP-a Srbije, akcija se provodi po nalogu Tužilaštva za ratne zločine. 

Pročitajte i ovo Potraga za tijelom djevojčice - 1 Nema rezultata Dankini krvnici tijelo su premjestili više puta? Policija će ponovno proći već pretraženo područje Cvijeće i svijeće u Banjskom Polju Traje potraga Majka ubojice malene Danke bez imalo srama pravda sina: Otkrila što je policija uzela iz kuće

>> Tadić: Ako je Mladićevo uhićenje uvjet za EU, nalazimo se u nemogućoj misiji

>> Nema dokaza da je Mladić u Srbiji

>> Sprema se uhićenje Ratka Mladića

U tvornicu PVC stolarije 'Vujić' u Novom Naselju oko 10 sati ušli su pripadnici specijalne policije naoružani automatskim puškama. U tijeku je pretraživanje poslovnih prostora pogona, a rad tvornice odvija se bez prekida.

Prema istom izvoru, policija je opkolila i kuće Vidoja Vujića, vlasnika tvornice i njegova brata Vladislava. Kako prenosi Press pretražena su kuće braće Vujić koji su u dobrim odnosima sa liderima nekoliko političkih stranaka u Srbiji, a Vladislav je bio i član Srpske radikalne stranke da bi se poslije raskola opredjelio za Tomislava Nikolića.

Istu je tvrtku prije desetak dana posjetila inspekcija, a sada ne isključuje mogućnost da je ta kontrola bila povezana s današnjom potragom za Ratkom Mladićem. 

Ovo je već druga potraga za Mladićem u području Valjeva, a opravdana je time što je prije nekoliko godina Mladić boravio na tom području.

Tako je bivši ministar unutrašnjih poslova Srbije Dušan Mihajlović, izjavio kako je Mladić u Valjevu bio nekoliko puta, a posljednji put 2001. godine na vjenčanju kćeri jednog od svojih bliskih suradnika iz Zvorničke brigade.

Navodno, to nije jedina veza s Valjevom i spomenutom tvornicom. Naime, kako prenosi Dnevni avaz, Mladić se 2001. godine pojavio u Beogradu, na Sajmu građevine, gdje je posjetio i štand poduzeća 'Vujić-Valjevo', u čijem je vlasništvu tvornica koju specijalci danas pretražuju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene