Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zatvorenici zloglasnog iračkog zatvora Abu Ghraib izazvali su požar i napali čuvare prilikom pokušaja bijega. Pobuna je ugušena tek dolaskom iračkih i američkih vojnika, javlja Reuters.


Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Namir Mohammed, lokalni vijećnik u četvrti Abu Ghraib, kazao je kako su zatvorenici nakon jučerašnjeg pretresa ćelija u potrazi za mobilnim telefonima, zabranjenim lijekovima i drogama zapalili madrace. Dužnosnici u zatvoru kazali su kako su zatvorenici već duže vrijeme nezadovoljni uvjetima u zatvoru koji je postao svjetski poznat kao mjesto iživljavanja američkih vojnika nad iračkim zatvorenicima.

Ahmed al-Khafaji, zamjenik ministra unutarnjih poslova, kazao je za reuters kako je vatra kasno navečer ugašena, te da su u pobuni ozlijeđena trojica čuvara i niti jedan zatvorenik, no AP javlja kako su osim trojice čuvara ozlijeđena i trojica zatvorenika. Američka vojska je pak potvrdila je da su u gušenju pobune bili uključeni i američki helikopteri.

Vezani članci Slika nije dostupna Kaos iza rešetaka: Ubijeno 12 policajaca i 50 zatvorenika, a deseci su u bijegu Slika nije dostupna Zatvoren zloglasni zatvor Abu Ghraib