Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pobuna u zatvoru

Zatvorenici izazvali požar pri pokušaju bijega iz Abu Ghraiba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zatvorenici zloglasnog iračkog zatvora Abu Ghraib izazvali su požar i napali čuvare prilikom pokušaja bijega. Pobuna je ugušena tek dolaskom iračkih i američkih vojnika, javlja Reuters.

Namir Mohammed, lokalni vijećnik u četvrti Abu Ghraib, kazao je kako su zatvorenici nakon jučerašnjeg pretresa ćelija u potrazi za mobilnim telefonima, zabranjenim lijekovima i drogama zapalili madrace. Dužnosnici u zatvoru kazali su kako su zatvorenici već duže vrijeme nezadovoljni uvjetima u zatvoru koji je postao svjetski poznat kao mjesto iživljavanja američkih vojnika nad iračkim zatvorenicima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Naoružani zatvorenici ovladali zatvorom Slika nije dostupna Pobuna u srbijanskim zatvorima, ozlijeđeno 50-tak zatvorenika

Ahmed al-Khafaji, zamjenik ministra unutarnjih poslova, kazao je za reuters kako je vatra kasno navečer ugašena, te da su u pobuni ozlijeđena trojica čuvara i niti jedan zatvorenik, no AP javlja kako su osim trojice čuvara ozlijeđena i trojica zatvorenika. Američka vojska je pak potvrdila je da su u gušenju pobune bili uključeni i američki helikopteri.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene