Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Naoružani zatvorenici ovladali zatvorom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uprava zatvora u Doboju u RS-u nije mogla kontrolirati pobunu zatvorenika koja traje od ranih jutarnjih sati. Zatvorenici su uzeli oružje od čuvara te je došlo i do pucnjave u kojoj su ranjeni pobunjenici.

Tri osuđenika dobojskog Okružnog zatvora u kojem traje pobuna većih razmjera, ozlijeđena su, a tri čuvara razoružana, javili su mediji u RS-u pozivajući se na neslužbene izvore.

Pročitajte i ovo Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu"

Grupa od pedesetak zatvorenika u Okružnom zatvoru u središtu Doboja razoružala je zatvorske čuvare i s oružjem se popela na krov zatvora prijeteći da će pucati na svakoga tko im se približi.

Do pobune je došlo, prema neslužbenim informacijama, nakon sukoba dvije skupine osuđenika.

Osuđenici su naoružani i bilo je pucnjave. Njih 20-ak nalazi se na krovu zatvora i u rukama imaju palice.

U večernjim satima u Doboj je stigao i ministar pravde RS-a Džerald Selman, s kojim zatvorenici traže razgovor.

Oko zatvora i ulica u središtu grada nalaze se jake policijske snage, a policija je opomenula stanare susjednih zgrada da zatvore prozore.

Federalna televizija prenosi kako su zatvor u 14 sati blokirale jake policijske snage, jer uprava zatvora nije mogla kontrolirati pobunu.

Skupina od 15 pritvorenika probila je unutarnje zatvorsko policijsko osiguranje i popela se na krov gdje se i dalje nalazi.

Nezavisne novine pišu kako je pobunu izazvao sukob između dvojice Bošnjaka i jednog Srbina. 

Poslije toga jedan Bošnjak je uspio razoružati stražara i počeo pucati na Srbina, sukobile su se dvije grupe zatvorenika i u zatvoru je nastao kaos. 

Nakon međusobnog sukoba zajedno su se usmjerili na osiguranje. Porazbijali su stakla na objektu i popeli se na krov. Zatvorenici su imali namjeru zapaliti krov, ali u tome, ipak, nisu uspjeli.

U dobojskoj bolnici nisu željeli reći jesu li primili nekog od zatvorenika jer je direktor osoblju zabranio davati izjave medijima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene