Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pobuna u srbijanskim zatvorima, ozlijeđeno 50-tak zatvorenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pedesetak zatvorenika lakše je ozlijeđeno nakon intervencije pripadnika srbijanskog MUP-a, kojom je okončana pobuna zatvorenika u zatvorima u Nišu, Sremskoj Mitrovici i Požarevcu, do koje je došlo zbog neispunjenih očekivanja vezanih uz donešenje Zakona o amnestiji.

Kako priopćava MUP Srbije, postrojbe Žandarmerije u Nišu su u ranim jutarnjim satima, bile prinuđene upotrijebiti silu kako bi se uspostavio red, a tijekom intervencije lakše je ozlijeđeno 40 zatvorenika koji su pružali otpor.

Pročitajte i ovo Fotografija Alekseja Navaljnog ruski oligarh Cure nepoznati detalji, bio je uključen u razmjenu zarobljenika među kojima je bio i Navaljni: Sastao se s Putinom u vrijeme njegove smrti? Riječki karneval Filmski scenarij Nevjerojatan plan za bijeg iz zatvora u Rijeci: Iskopali tunel, htjeli se izgubiti među maškarama

U zatvoru Zabela u Požarevcu, gdje su se pobunjeni zatvorenici popeli na krov jedne od zgrada u zatvorskom okruženju, ozlijeđeno je 15 zatvorenika, navodi se u priopćenju.

Prijedlog zakona o amnestiji nalazi se u proceduri srbijanske
skupštine već dva mjeseca, a njegovo donošenje morat će zasigurno pričekati održavanje parlamentarnih izbora, najavljenih za 21. siječnja.

Ovo je četvrta pobuna zatvorenika u Srbiji u posljednja četiri
mjeseca, u onoj početkom listopada u Sremskoj Mitrovici, uz
zatvorenike, prosvjedovali su i čuvari.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene