Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik uprave tvrtke u čijem je vlasništvu kruzer kojem je otkazao motor, uputio je ispriku putnicima.


Gerry Cahill je rekao da je razočaran situacijom na kruzeru Carnival Splendor na kojem je, nakon otkazivanja motora, ostalo zarobljeno 3.300 putnika i 1.200 članova posade.

Vezani članci Putovanje u doba pandemije, ilustracija Obvezna hotelska karantena u Velikoj Britaniji plaća se oko 15.000 kuna, a za lažne podatke kazna zatvora do deset godina Spašavanje u Indiji Tragedija u Indiji: U odronu ledenjaka 15 poginulih i više od 160 nestalih, većina radila u hidroelektranama

'To sigurno nije bilo dobro iskustvo, ali mislim da gosti vjeruju da pokušavamo sve kako bi ispravno postupili. Znamo da smo im uništili odmor pa smo mislili da bi bilo najbolje da im vratimo novac i odmor kojeg ovaj put nisu dobili', rekao je Cahill, a prenosi AP.

>> VIDEO: Stigla hrana za 4 i pol tisuće zarobljenih na kruzeru

Kruzer se nalazio 75 nautičkih milja od kalifornijske obale, a po njega je došlo pet tegljača. Njihov dolazak se očekuje predvečer. Cahill je dodao da će za ulazak kruzera u luku čekati danje svjetlo, kako bi to što sigurnije obavili. 'Mislimo da je to sigurnije napraviti po danu, a sve bi trebalo potrajati nekoliko sati', rekao je.

'Sigurnost shvaćamo vrlo ozbiljno'

U požaru motora nitko nije ozlijeđen, a svi putnici su bili prebačeni na palubu. Gašenje požara je trajalo tri sata, a kruzer je ostao bez pogona.

'Mi sigurnost shvaćamo vrlo ozbiljno. U poslu smo 35 godina i nikad nam se nešto ovakvo nije dogodilo pa mislim da ne postoji rizik na drugim našim brodovima', rekao je Cahill. Napomenuo je kako će tehničari istražiti uzrok kvara kako bi se ubuduće spriječili takvui incidenti.