Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nasukani kraj meksičke obale

VIDEO: Stigla hrana za 4 i pol tisuće zarobljenih na kruzeru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kruzer s 3 300 turista i 1 200 članova posade nasukao se uz obalu Meksičkog zaljeva.

Na američkom luksuznom brodu zapalio se motor, zbog čega ne može napustiti vode Ensenade. Na brodu, dugom 290 metara, nalazi se oko 1200 članova posade i oko 3300 turista. Od jučer poslijepodne bili su zarobljeni na golemom brodu bez hrane i vode. Mornarica im helikopterom dovozi hranu, vodu i druge potrepštine. Prema za sada poznatim podacima nitko nije ozlijeđen.

Pročitajte i ovo Ilustracija odbile ga dvije luke Kruzer s 3000 putnika u karanteni: Strahuje se od opasne zarazne bolesti - plave smrti Slika nije dostupna Istraga na olupini VIDEO Kapetan kukavica stigao na olupinu Coste Concordie

Meksičke vlasti su prvotno namjeravale brod dovući do luke u Ensenadi, odakle bi putnici autobusom bili prebačeni do Tijuane. Amerikanci su potvrdili kako će brod pokušati dovesti do 240 kilometara udaljenog San Diega, gdje su im osigurali smještaj, piše Reuters. Do obale ga vuče tegljač, a očekuje se da će do San Diega stići do četvrtka.

'Carnival Splendor inače prevozi hranu i vodu dovoljnu za preživljavanje tjednima, ali kako je brod ostao bez hlađenja, hrana se pokvarila', rekao je glasnogovornik tvrtke Carnival Corp., vlasnika kruzera. Zbog nestanka struje, brod je ostao i bez klime te telefonskih linija. Požar je na brodu plamtio čak tri sata.

>> VIDEO: Prvi kineski gay kruzer

Kruzer je svoje putovanje započeo u nedjelju u Long Beachu, a u sedam dana trebao je obići Puerto Vallartu, Mazatlan i Cabo San Lucas. 'Putnicima ćemo refundirati troškove putovanja. Također ćemo im besplatno ponuditi još jedno putovanje na našem brodu', dodao je glasnogovornik.

Otkazano je putovanje još jednog kruzera, koji je trebao obići istu destinaciju. Putnici će također dobiti natrag svoj novac kao i 25 posto popusta na buduća putovanja, piše AP.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene