Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zaplijenjeno 3,6 tona kokaina vrijednog 200 milijuna eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Španjolski carinici su priopćili da su presreli ribarski brod s 3,6 tona kokaina u vodama kod Kanarskih otoka i uhitili petnaestero članova posade, među kojima dvanaestero Venezuelaca, dvoje Španjolaca i Talijana.

Brod 'San Miguel' koji plovi pod venezuelskom zastavom, zaustavljen je u nedjelju ujutro uz odobrenje vlasti u Caracasu u međunarodnim vodama, 1.000 milja (1.852 km) sjeverozapadno od Kanarskih otoka, prema priopćenju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Završio u pritvoru Prodavao kokain uz odgodu plaćanja: Policija ga uhvatila na djelu, a onda su mu pretražili stan Snimke Dragane Miletić koje je objavio Nacionale Afera kokain trese Kosovo VIDEO Skandal u susjedstvu! Potpredsjednica općine snimljena kako se drogira: "Tjerali su me i prijetili mi"

Na brodu su pronađena 144 paketa kokaina težine 25 kilograma svaki, a španjolski carinici njihovu ukupnu vrijednost procjenjuju na '200 milijuna eura na tržištu narkotika'.

Operacija pod nazivom Antilla provedena je u okviru sveobuhvatne borbe španjolske carine protiv krijumčarenja kokaina u Španjolsku koja je glavna točka za ulazak te droge iz Latinske Amerike u Europu.

Potrošnja kokaina je naglo porasla u zadnjih deset godina i među najraširenijim je drogama u svijetu, prema izvješću UN-ova ureda za suzbijanje droge i kriminala za 2007. objavljenom 25. siječnja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene