Talijanska policija u velikoj je akciji zaplijenila 2,5 tone kokaina. Radi se o najvećoj zapljeni u posljednjih 25 godina.

Galerija


Pošiljka u četvrtak je zadržana u Genovi, nakon što je stigla iz Južne Amerike skrivena u kontejneru bez deklaracije o teretu, priopćila je talijanska policija.

Vezani članci Policija na Dunavu, ilustracija (Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL) Muškarac i dijete ispali iz čamca na Dunavu: Spasila ih policija i utvrdila da je 28-godišnjak pijan Policija, ilustracija (Foto: Pixsell,Duško Jaramaz) Policajac morao pucati u psa dok su privodili dvojicu mladića: Zatekli ih kako zalijevaju stabljike kanabisa

Ukupno je u dvije pošiljke zaplijenjeno 2,5 tone kokaina, a to je najveća količina droge koja je pronađena i zaustavljena u Italiji u posljednjih 25 godina, piše Sky News.

Policija je u četvrtak zaplijenila 1,9 tona te droge u talijanskoj luci Genova, dok je 644 kilograma kokaina pronađeno ranije ovog mjeseca u obližnjem Livornu.

Veća pošiljka, uhvaćena u četvrtak, stigla je iz Južne Amerike skrivena u vrećama u kontejneru bez deklaracije o teretu. Droga je bila upućena prema Barceloni, priopćeno je iz policije.

"Policajci su kokain presreli, zamijenili da solju i poslali brodom na odredište u Španjolsku, kako je bilo i planirano", kazao je Maurizio Cuntura iz talijanske Financijske policije.

U Barceloni je uhićen 59-godišnjak koji je stigao po taj teret. U cijelu operaciju bila je uključena i kolumbijska mornarica.Zaplijenjeni kokain bi na ulici imao vrijednost u visini od oko 500 milijuna eura.