Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Osim dokumenata, zaplijenjen je velik broj oružja Islamske države.


Sirijska vojska zaplijenila je tijekom srpanjske bitke u sjevernoistočnoj pokrajini Hasakah velik broj oružja i internih dokumenata Islamske države.

Vezani članci Robert Hranj - 2 Zašto još nisu osposobljena sva borbena vozila koja je SAD donirao Hrvatskoj? ''Za 20-ak milijuna kuna mogli bi ososobiti ostatak kontingenta, u iduće dvije, tri godine'' Prosvjed u Mjanmaru 02 Eskalacija nasilja u Mjanmaru: Vojnici opet pucali na mirne prosvjednike, ima i ozlijeđenih

Vojska i kurdski borci protjerali su IS iz Hasakaha 1. kolovoza nakon višemjesečnih borbi.

Zapovjednik Nizar Khoder rekao je da teroristička skupina u napadima i samoubilačkim napadima koji za cilj imaju uništavanje vojnih i civilnih objekata često koristi bombe vlastite porizvodnje.

Samo u srpnju IS je u gradu Hasakah izveo 45 velikih bombaških napada.

SPAŠAVANJE TOMISLAVA SALOPEKA 'Pronađeni su neki dokazi, tragovi, lociramo Tomislava...'

Zaplijenjeni dokumenti pokazuju, pak, da Islamska država ima strogu strukturu, s različitim razinama odobrenja militantima za odlazak u rat. Dokumenti uključuju osobne podatke o militantima, uključujući informacije o njihovoj religiji i operativnoj spsobnosti.

Vladine snage zaplijenile su i kodove za koje se sumnja da ih koristi IS. Pronađene su i tablete.

'Militanti koriste lijek Captagon koji im otupljuje živce i omogućuje da se duže bore bez da osjećaju bol od rana. Zbog toga se ponašaju kao zvijeri ili čak strašnije od toga', rekao je jedan od zapovjednika u sirijskoj vojsci.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook