Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NE NAZIRE SE KRAJ

Zapadni dužnosnici nemaju dobre vijesti: Otkrili su do kada bi mogao trajati rat u Ukrajini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zapadni dužnosnici kažu da se ruskoj invaziji na Ukrajinu ne nazire kratkoročni kraj te bi mogao potrajati i do kraja 2022. godine.

Državni tajnik Antony Blinken rekao je europskim saveznicima da Sjedinjene Države vjeruju da bi rat u Ukrajini mogao potrajati do kraja 2022. godine, navodi CNN, dok američki i europski dužnosnici sve više procjenjuju da se kratkoročnim sukobima se ne nazire kraj.

Mnogi dužnosnici naglasili su da je teško predvidjeti koliko bi točno rat mogao trajati, ali nekoliko dužnosnika je reklo da nema naznaka da su se krajnji ciljevi ruskog predsjednika Vladimira Putina promijenili i da je malo vjerojatno da će on slijediti diplomatske pregovore osim ako se ne suoči s vojnim porazom.

Što rat duže traje, to je humanitarni danak za narod Ukrajine brutalniji. I dok su dužnosnici naglasili da će vjerojatno postojati stalna međunarodna odlučnost u pružanju visoke razine potpore Ukrajini, oni su priznali da bi mogli postojati vrlo stvarni praktični izazovi u vezi s oružjem s kojima će se morati rješavati kako se rat nastavlja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 51. dan rata Neobičan potez Rusa zbunio Ukrajince: "Ne znamo zašto to rade"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna USPJEŠNO BRANE DOMOVINU VIDEO Pogledajte kako su Ukrajinci moćnim transporterom uništili ruski tenk

Savjetnik za nacionalnu sigurnost Jake Sullivan rekao je u četvrtak da će borbe u Ukrajini vjerojatno biti "dugotrajne" i da će trajati "mjesecima ili čak dulje".

Druga dva europska dužnosnika izjavila su kako vjeruju da bi borbe u istočnoj Ukrajini, gdje se očekuje da će ruske snage pokrenuti novu ofenzivu, mogle potrajati četiri do šest mjeseci, a zatim dovesti do zastoja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene