Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snimio Maxar

FOTO Nove satelitske snimke ruskih vojnih konvoja: Gomilaju oklopna vozila na istoku Ukrajine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Satelitske slike koje je Maxar Technologies snimio u ponedjeljak pokazuju kako se ruske snage premještaju i kreću prema istočnoj Ukrajini.

Uočene su brojne vojne formacije duž glavne autoceste i na koridoru prema gradovima Soloti i Valujki u zapadnoj ruskoj regiji Belgorod. Oni se kreću prema granici s Ukrajinom.

Pročitajte i ovo Rusi trpe posljedice ukrajinskih napada rastu cijene Ukrajinci novom taktikom osiromašuju Ruse, nova meta pokazala se posebno učinkovitom Francuska vojska Opasna predviđanja Europska sila otvoreno se priprema za rat, jasno je i protiv koga: "Dio smo koalicije..."

Konvoj se sastoji od nekoliko desetaka oklopnih vozila. Uz njih su postrojbe sa šatorima i opremom za podršku.

Mogu se vidjeti na satelitskim snimkama na poljima i farmama zapadno od Solotija i u blizini ruskih gradova Dubrovka, Biriuč i Leonovka, koji je udaljen oko osam kilometara od granice s Ukrajinom.

S druge strane granice, u istočnoj Ukrajini, kreće se nekoliko konvoja vojne opreme duž autoceste u blizini Vilhuvatke. Dodatni vojni konvoji su i blizu regije Donbas u blizini ukrajinskih gradova Bilokurakine i Kislikva, navodi Maxar.

Konvoji sadrže više od 200 vozila i uključuju tenkove, oklopne transportere, tegljeno topništvo i pomoćnu opremu.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski upozorio je ranije da će Rusija pokrenuti velike borbene akcije na istoku, ali je rekao: "Spremni smo".

O ratu u Ukrajini iz minute u minutu čitajte >>OVDJE.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene