Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije prirodna smrt

Šokantni nalazi istrage: Hrvat u Njemačkoj umro tijekom uhićenja, policajci ga ugušili

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Smrt 47-godišnjeg Hrvata Ante P. u Mannheimu nije nastupila prirodnim putem, pokazali su to nalazi obdukcije.

Nakon istrage od četiri mjeseca utvrđeno je kako smrt 47-godišnjeg Hrvata Ante P. u Mannheimu nije nastupila prirodnim putem te da su za to kriva dvojica policajaca koja su tog dana bila na dužnosti, pišu njemački mediji. 

Policajci su 2. svibnja došli uhititi psihički bolesnog muškarca, ali se on prilikom uhićenja opirao. Ubrzo nakon toga se Ante P. srušio te su ga morali reanimirati. Odveden jeu bolnicu, gdje je ubrzo umro. 

Ubrzo nakon toga na društvenim mrežama pojavio se video uhićenja u kojem jedan od policajaca par puta muškarca na tlu udara po licu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna na aerodromu Drama u Münchenu: Pijani muškarac automobilom se zabio u hotel, evakuirani svi gosti

Pročitajte i ovo Ilustracija zabava njemačkih socijaldemokrata Ispovijest žene kojoj je podmetnuta droga za silovanje: "Vrtjelo mi se u glavi, nedostaje mi pola sata sjećanja...''

Pročitajte i ovo Prosvjed u Njemačkoj protiv G7 MANJE OD OČEKIVANOG VIDEO Tisuće ljudi u Njemačkoj prosvjedovale protiv G7: U sukobu s policijom neki su zaradili i prijave

Obitelj preminulog Hrvata željela je da se okolnosti događaja raščiste i da saznaju od čega je Ante P. umro. Policija je rekla da se radilo o trenutačnoj prisili jer se muškarac navodno žestoko opirao uhićenju.

No, vještačenje je pokazalo da muškarac nije umro prirodnom smrću.

Državni odvjetnik je naveo kako u izvješću stoji da je 47-godišnjak preminuo od respiratorne smetnje povezane s položajem i fiksacijom u kombinaciji s metaboličkim poremećajem i gušenjem zbog krvarenja u gornjim dišnim putovima, da su policajci ugušili čovjeka dok su ga pritiskali na tlo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene