Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Milijunima prijeti siromaštvo

Stižu im vrtoglavi iznosi računa! Računi za energente rastu 80 posto: "Zastrašujuće je"

Aktualno Galerija Ilustracija Ilustracija Foto: Getty Images Energetsko siromaštvo u Britaniji - 2 Energetsko siromaštvo u Britaniji - 2 Foto: DNEVNIK.hr Energetsko siromaštvo u Britaniji - 3 Energetsko siromaštvo u Britaniji - 3 Foto: DNEVNIK.hr Energetsko siromaštvo u Britaniji - 1 Energetsko siromaštvo u Britaniji - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Energetsko siromaštvo u Britaniji - 4 Galerija 1/5 >>
Računi za energente u Velikoj Britaniji od listopada će porasti za čak 80 posto. Kako je najavio energetski regulator, prosječni račun iznosit će oko 3500 funti.

U listopadu prošle godine, račun za energente u Velikoj Britaniji je bio oko 1280 funti. To će za milijune ljudi značiti opasnost od energetskog siromaštva. Oporba je od vlade zatražila zamrzavanje cijena plina i struje dok traje zima.

"Ljeti kada je poskupjelo nije bilo tako strašno jer nismo koristili puno plina ili struje. Pa sam mislio da ćemo se već snaći. Ali kada dođe sljedeći račun, zimi, mislim da će šokirati puno ljudi, nažalost. Zastrašujuće je", ističe David White.

Pročitajte i ovo Struja - 3 tko će dobiti potpore? Iscurile informacije: Kako će se Vlada obračunati s energetskom krizom?

Pročitajte i ovo Struja - 2 sve ide gore Strujni udar na proračun: Dnevnik Nove TV ima pojašnjenje iz HEP-a oko cijena struje

"Ne razumijem kakvu to vladu imamo kada dopušta da komunalna poduzeća naplaćuju toliko novca i onda objavljuju milijarde funti prihoda koje zarađuju. Što se mene tiče, nemamo vladu i nije me briga što će učiniti", zaključila je Wendy Watts.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene