Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragedija izbjegnuta pukom srećom

Djevojčice išetale iz vrtića i krenule kućama na -45 stupnjeva! Odgojitelji tvrde da to nisu primijetili

Djevojčice krenule kući iz vrtića na -45 stupnjeva (Screenshot: Anna Liesowska/YouTube)
Djevojčice krenule kući iz vrtića na -45 stupnjeva (Screenshot: Anna Liesowska/YouTube)
Dvije petogodišnje djevojčice odlučile su same pješice otići kući iz vrtića u ruskom selu na po život opasnoj hladnoći, kako bi iznenadile svoje majke. U vrtiću nitko nije primijetio njihov odlazak, osim nadzorne kamere čija je snimka objavljena i na internetu. Obje djevojčice su završile u bolnici s teškim ozeblinama i pothlađene. Lokalne vlasti ispituju slučaj.

Dvije petogodišnje djevojčice jednostavno su bez nadzora išetale iz vrtića u ruskom selu Namtsij u pokrajini Jakutiji. Nitko od teta od vrtiću nije primjetio da djevojčice izlaze na po život opasnih -45 stupnjeva, a upravo tom činjenicom bavi se hitno naređena istraga, kako bi se utvrdilo ima li riječi i o kaznenoj odgovornosti.

Pročitajte i ovo Dječji vrtić - 2 Nakon neuspješnih pregovora Zaposlenici vrtića najavili štrajk: "Naši zahtjevi su jasni..." Vladimir Putin Zastrašujuća poruka Rusija zaprijetila velikoj europskoj zemlji, za sve krivo nuklearno oružje: "Postat će naša meta!"

Domovi djevojčica nalaze se na ok 15 minuta hoda od vrtića, no toliko vremena potrebno je odrasloj osobi da prođe taj put pješice, a osim toga djevojčice su izašle iz vrtića kad je vani već pao mrak.

Tek su njihovi roditelji kada su došli po njih shvatili da ih nema. Edvina Kutukova, majka jedne od djevojčica koja je zadobila teške ozebline, i sama je u šoku.

"Tri su joj se prsta u potpunosti smrznula. Ona plače. Djeca su još uvijek u šoku", kaže.

Po kćer Lenu je u vrtić krenula u 17 sati, ranije nego inače i odmah na ulazu u vrtić primijetila je da na vješalicama nema zimskog kaputića njezine kćeri. Kad je to prijavila odgojiteljici, ustanovljeno je da još jedna djevojčica nedostaje.

"Oni nisu o tome ništa znali. Svi smo počeli paničariti", priča potresena majka za Siberian Times.

Stvari je donekle primirio njezin otac, Lenin djed, koji ju je nazvao i rekao da je malena stigla kući, uplakana, puna ozeblina i pothlađena.

Druga djevojčica pronađena je tek sat vremena nakon toga. Naime, ona je zalutala u drugu kuću, što se pokazalo kao sretan slučaj, jer ju je to spasilo od ozbiljnih ozeblina, već je samo bila pothlađena, što su kasnije utvrdili liječnici.

"Odmah sam potrčala kući i odvezla Lenu u bolnicu, prvo u Namskiju te potpom u Jakutsk", rekla je majka Edvina.

Ispostavilo se da su djevojčice samo htjele iznenaditi roditelje tako da same dođu kući iz vrtića. Malena Lena je u kaputu imala i vunene rukavice, ali ih nije obukla jer je u rukama nosila i igračku, zbog čega su joj u konačnici i prsti teško promrzli. Njezin otac je rekao da joj je pomogao neki stranac, koji joj je šalom povezao ruke.

U vrtiću inače ima 50-ero djece, a toliko je mali da je svima nejasno kako je moguće da nitko nije primijetio da dvije djevojčice izlaze van na toliku hladnoću. Ipak, sve je zabilježila nadzorna kamera.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene