Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bivša reprezentativka

Za bandu Pink Panther krala i bivša košarkašica Crvene Zvezde!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivša košarkaška reprezentativka Jugoslavije i Crvene zvezde Olivera Vasić Ćirković jedna je od troje Srba uhićenih u Ateni zbog sumnje da su kao pripadnici bande 'Pink Panther' planirali oružanu pljačku. S njom su uhićeni i Srbin Milan Kostić (20) i još jedan muškarac čiji se identitet utvrđuje.

Akcija je započela u ponedeljak kada je patrola policije na ulici kod jedne zlatarnice primijetila dvojicu maskiranih muškaraca.

Pročitajte i ovo Ilustracija ukrali više stotina eura Dolijali maloljetni napadači iz centra Zagreba: Lovili druge maloljetnike i krali im novac Pljačka draguljarnice (Foto: AFP) "Pink Panther" modus operandi Vjerovali da su na sigurnom, ali ih je izdalo nekoliko kapi krvi: 15 godina nakon velike pljačke u Francuskoj pronađeni srpski lopovi

'Muškarci su nosili perike, što je bilo sumnjivo policijskoj patroli koja ih je zbog toga pokušala legitimirati. Kada su primijetili policajce maskirani muškarci su se odmah dali u bijeg. Policija je ipak uspjela stići jednog muškarca i uhititi ga, dok je drugi u tom trenutku izvadio pištolj i počeo pucati na policajce. U razmjeni vatre jedan policajac je pogođen u nogu, a muškarac koji je bježao pogođen je s tri hica', kazao je za Blic izvor blizak istrazi.

>> Uhićeno troje Srba pripadnika bande 'Pink Panther'!

Ranjeni bjegunac je ubrzo prebačen u bolnicu gdje je operiran i njegovo stanje je stabilno. Za to vrijeme policija je saslušala prvouhićenog.

Utvrđeno je da se radi o Milanu Kostiću, koji za ranjenog prijatelja tvrdi da je državljanin Srbije. Identitet ranjenog muškarca, starog 36 godina, još nije utvrđen jer je u Grčkoj koristio lažnu slovensku putovnicu.

Ispitivanjem kontakata koje je uhićeni Kostić imao u Grčkoj policija je ubrzo otkrila i vezu s jednom ženskom osobom, također državljankom Srbije.

'Policija je potom upala u njezin atenski iznajmljeni stan i pronašla maske i perike, alat za obijanje, pištolj i lažne putovnice. Tek kada su utvrdili tko je ona, posumnjalo se da je član bande 'Pink Panter'. Naime, žena je Olivera Vasić Ćirković za koju Grci već imaju otvoren kazneni dosje', kazao je izvor Blica. 

Olivera je i 2006. uhićena na otoku Krit gdje je s trojicom suučesnika planirala pljačku zlatarnice u hotelu u gradu Hersonis. 'Pljačkaši su, međutim, doživjeli peh. U namjeri da onesposobe alarm presjekli su pogrešan kabel, nakon čega se alarm oglasio, a odmah je reagirala i policija koja je uhitila pljačkaše', 

Upravo zbog Olivere, grčka policija slučaj od ponedeljka i povezuje s grupom 'Pink Panther', iako uhićeni Kostić do sada nije imao dosje koji bi ga povezao s ovom pljačkaškom grupom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene