Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Grčka policija uhitila je troje Srba za koje se sumnja da su dio famozne bande 'Pink Panther' koja već godinama pustoši draguljarnice i zlatarne diljem svijeta. U akciji je ozlijeđen jedan policajac.


Uigrana ekipa 'Pink Panthera' do sada je u pljačkaškim akcijama bila oko 150 puta. Opustošila je zlatarne diljem svijeta, od Japana do Velike Britanije. No, posljednjih mjeseci obruč oko njih se polako steže.

Vezani članci Izgorjela menza škole Stjepan Radić u Kaštel Štafiliću - 5 Uhićen piroman koji je podmetnuo požar u kojem je izgorjela školska kuhinja u Kaštel Štafiliću, nosio je bocu s benzinom Domagoj Mikić Detalji iskaza privedenog muškarca: "Bili su zajedno u stanu. On se onesvijestio, a kad se probudio, djevojka je bila mrtva i uspaničio se"

Grčka je policija uhitila troje Srba za koje se sumnja da su dio bande. Uhićena je 43-godišnjakinja kod koje je, prenosi Blic, pronađena oprema za provale i maskiranje, pištolj te lažne putovnice. Osim nje policija je, nakon pucnjave u kojoj je ozlijeđen policajac, uhitila i dvojicu muškaraca starih između 20 i 36 godina.

Početkom mjeseca u Rimu je uhićen 'mozak' bande, 60-godišnji Mitar Marjanović. A uhićen je zahvaljujući nemaru njegovih suradnika, odnosno zahvaljujući otiscima prstiju pronađenim na unutrašnjoj strani vreće korištene u pljački, a koja je ostavljena u trgovini zajedno s lisicama kojima su vezali prodavačice.

Talijanski mediji još su tada pisali da su članovi bande bivši jugoslavenski vojnici iz Srbije i Crne Gore te da su kroz 10 godina ukrali stvari u protuvrijednosti od oko 200 milijun eura.