Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bijela kuća je signalizirala čelnicima republikanaca u Kongresu da je odustala od prijetnje predsjednika Donalda Trumpa da će obustaviti rad vlade ako se ne odobre sredstva za granični zid s Meksikom, piše u petak The Washington Post, pozivajući se na pomoćnika republikanskog zastupnika.


Donald Trump je tijekom predsjedničke kampanje obećao da će na granici s Meksikom sagraditi zid. Nedavno je također zaprijetio da će obustaviti rad vlade ako Kongres ne odobri sredstva za njegovu izgradnju.

Vezani članci Donald Trump (Foto: AFP) Trump naprasno prekinuo sastanak: ''Još jednom smo bili svjedoci hira jer nije mogao dobiti što je htio" Donald Trump i Mike Pence (Foto: AFP) Trump prijeti: ''Upotrijebit ću izvanredne ovlasti da izgradim zid na granici''

No ubrzo nakon Trumpove izjave, dužnosnici Bijele kuće potiho su izvjestili Kongres da u mjeri o privremenom financiranju rada vlade od listopada do ranog prosinca neće trebati biti 1,6 milijardi dolara za zid, istaknuo je pomoćnik republikanskog zastupnika, a prenio Washington Post.

Usprkos tome, Trump i dalje želi da taj novac bude osiguran u proračunu u prosincu. (Hina)